Groep B: Arsenal en Schalke 04 ronde verder na zege

Arsenal en Schalke 04 hebben zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De favorieten in Groep B waren respectievelijk te sterk voor Montpellier (2-0 winst) en Olympiakos Piraeus (1-0).

Schalke 04 - Olympiakos Piraeus 1-0De thuisploeg kwam goed uit de startblokken, met een grote kans voor Lewis Holtby. De centrale middenvelder zag zijn schot echter op de lat uiteenspatten. Schalke bleef de bovenliggende partij in de eerste helft.

Zo werd een hard afstandsschot van Christian Fuchs knap gered door Olympiakos-keeper Roy Carroll en ging een inzet van Klaas-Jan Huntelaar rakelings langs de paal. Ondanks het overwicht aan kansen kwamen Die Königsblauen niet tot scoren.

In de tweede helft bleef de ploeg van trainer Huub Stevens heersen, maar maakte het pas laat het eerste doelpunt. Een klein kwartier voor tijd brak Fuchs de ban, door vanaf ruim dertig meter hard uit te halen: 1-0.

Schalke plaatst zich door het resultaat voor de volgende ronde van de Champions League. Omdat Arsenal van Montpellier wist te winnen, overwintert Olympiakos ook in Europa: in de Europa League.

Arsenal - Montpellier 2-0Olivier Giroud was voor Arsenal het dichtst bij de openingstreffer. De Fransman kopte een voorzet van Thomas Vermaelen echter hard op de lat.

Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt in het Emirates Stadium. Een fraaie voorzet van opnieuw Vermaelen werd door Giroud voor Jack Wilshere klaargelegd. De Engelsman tikte de bal vervolgens subtiel in het doel: 1-0.

Ook de tweede treffer van The Gunners was van grote schoonheid. Een slimme pass van Giroud werd zonder twijfel gevolleerd door Lukas Podolski. Snoeihard verdween de bal achter doelman Geoffrey Jourdren.

Arsenal staat op de tweede plaats in Groep B, maar heeft zich wel verzekerd van de volgende ronde. Montpellier kan door de achterstand van vijf punten Olympiakos niet meer achterhalen, waardoor voor die ploeg het Europese avontuur ten einde is. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vijfde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.