Groep B: Advocaat stelt orde op zaken in Macedonië

Rusland heeft de leiding genomen in Groep B. De ploeg won het uitduel met Macedonië. Op twee punten volgen Ierland, Armenië en Slowakije.

Armenië-Andorra 4-0Armenië had na een ruim half uur al een comfortabele 3-0 voorsprong genomen. Gevorg Ghazaryan gaf na vier minuten het goede voorbeeld, nog voor rust gaven Henrikh Mkhitaryan en Yura Movsisyan daar een gevolg aan. Kort na rust schoot Marcos Pizzelli de eindstand op het scorebord.

Macedonië-Rusland 0-1Rusland heeft goede zaken gedaan door Macedonië met 1-0 te verslaan. De ploeg van Dick Advocaat pakte daarmee de leiding in Groep B. Na acht minuten zette Aleksandr Kerzjakov zijn ploeg op het juiste spoor door vanuit een moeilijke hoek raak te knallen.

De zege kwam een kwartier voor tijd nog behoorlijk in gevaar. Ilco Naumoski mocht een strafschop nemen, maar de Macedoniër zag zijn inzet knap gekeerd worden door Igor Akinfejev. De thuisploeg zou met een gelijkspel ook te veel gekregen hebben.

Slowakije-Ierland 1-1 Ierland kreeg tegen Slowakije te weinig. De ploeg nam na ruim een kwartier de leiding via Robbie Keane, maar zag de thuisploeg twintig minuten later op gelijke hoogte komen via Ján Durica. Vlak voor rust kreeg Keane de uitgelezen kans zijn ploeg weer op voorsprong te brengen, maar zijn strafschop was te zwak. De spits van Tottenham Hotspur kreeg in de tweede helft nog een dot van een kans, maar door zijn misser moesten de Ieren genoegen nemen met een remise.