Groep A: Waardig CL-afscheid Twente tegen Spurs

FC Twente kan de Champions League met opgeheven hoofd verlaten. De ploeg speelde in een aantrekkelijke wedstrijd gelijk tegen Tottenham: 3-3.

Voor een wedstrijd waar vrijwel niets meer dan de sportieve eer op het spel stond maakten de ploegen er nog een alleraardigst schouwspel van. Zowel Twente als Tottenham zocht vanaf de eerste seconde vol de aanval. De Tukkers hadden de overhand, maar kwamen op even onfortuinlijke als kolderieke wijze na een klein kwartier spelen op achterstand.

Peter Wisgerhof gleed een te korte inspeelpass vanaf het middenveld keurig terug naar de in de Champions League debuterende Sander Boschker. De veertigjarige sluitpost wilde de bal wegroeien, maar verkeek zich op het hobbelige veld waardoor het speeltuig over de maaiende voeten van Boschker hobbelde en in het net belandde: 0-1.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Roberto Rosales zag zijn schot binnen het strafschopgebied met de elleboog gekeerd worden door Benoît Assou-Ekotto. Denny Landzaat schoot de strafschop onberispelijk binnen, maar de arbiter constateerde een te vroeg inlopende Spurs-speler en liet Landzaat de bal opnieuw nemen. De tweede poging ging via de benen van doelman Gomes binnen: 1-1.

De tweede helft was koud aan de gang of de ploeg van trainer Harry Redknapp pakte opnieuw de leiding. Na slecht wegwerken van Douglas stelde Aaron Lennon met een steekballetje Jermaine Defoe is staat de 1-2 te maken.

Twente oogde even aangeslagen, maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. Nog binnen het uur was het alweer gelijk. De opgestoomde Rosales knikte een afdraaiende voorzet van Theo Janssen op prachtige wijze achter Gomes: 2-2.

Toch kon de ploeg van trainer Michel Preud'homme niet voorkomen dat de gasten voor een derde keer op voorsprong kwamen. Knullig balverlies van de uitglijdende Theo Janssen leidde de 2-3 in, waarna Defoe zijn tweede van de avond kon binnentikken. Opnieuw toonden de Tukkers veerkracht: Nacer Chadli schoot op magistrale wijze de gelijkmaker binnen: 3-3. Het was de derde CL-treffer voor de van AGOVV overgekomen aanvaller.

Ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg om alsnog de winnende treffer te forceren bleef het bij de 3-3 stand. Hierdoor kwam Twente op een totaal van zes punten uit evenveel duels en mocht Tottenham zich door het verlies van Inter groepswinnaar noemen.

Werder Bremen-Internazionale 3-0De Duitsers waren al zeker van de laatste plaats in groep A, maar schotelden het thuispubliek nog een aardige wedstrijd voor. De sportieve eer werd gered met een puike winst op het reeds geplaatste Internazionale.

Sebastian Prödl zorgde voor rust voor de openingstreffer en na rust was Marko Arnautovic - voormalig speler van de Italiaanse club - trefzeker. De eindstand werd kort voor tijd bepaald door Claudio Pizarro. Bij de Duitse winst dient te worden aangetekend dat Inter-trainer Rafa Benítez veel basisspelers, waaronder Wesley Sneijder, rust gunde.

Bremen komt met de winst op een totaal van vijf punten uit zes duels en is Europees uitgespeeld. Internazionale wist zich met tien punten al verzekerd van de volgende ronde. Foto: VI Images