Groep A: Spurs praktisch uitgeschakeld na nederlaag

PAOK Saloniki heeft zich geplaatst voor de knock-out fase van de Europa League door Tottenham Hotspur op White Hart Lane met 2-1 te verslaan. De Engelsen hebben plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand omdat Rubin Kazan geen moeite had met Shamrock Rovers.

Groep A: Spurs praktisch uitgeschakeld na nederlaag

Tottenham Hotspur - PAOK Saloniki 1-2Dat Tottenham Hotspur niet al zijn kaarten op de Europa League zet, bleek wel uit de opstelling. Van de reguliere basisspelers stonden alleen Aaron Lennon en Luka Modric aan de aftrap. De Londenaren begonnen ook matig aan de wedstrijd en keken binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Dimitrios Salpigidis en Stefanos Athanasiadis waren de spelers van PAOK die Spurs-goalie Gomes passeerden.

Na 37 minuten vond Tottenham de aansluiting. Kostas Stafylidis maakte hands op de eigen doellijn. Scheidsrechter Bas Nijhuis kende een strafschop toe en stuurde de Griekse verdediger van het veld. Modric had geen moeite het buitenkansje in een treffer om te zetten. The Spurs gingen in de tweede helft nog wel op zoek naar de gelijkmaker maar vonden deze niet. Jermaine Defoe dacht deze gemaakt te hebben maar deze werd geannuleerd.

Rubin Kazan - Shamrock Rovers 4-1De opdracht voor Rubin Kazan was duidelijk. Het moest winnen van het al uitgeschakelde Shamrock Rovers om zichzelf in de beste situatie te manoeuvreren voor het behalen van de volgende ronde. En dan het liefst met ruime cijfers. Aan beide doelstellingen voldeden de Russen.

Twee treffers van Nelson Valdez en doelpunten van Obafemi Martins en Bebras Natcho zorgden daarvoor. Voor de Ieren deed Ken Oman nog wat tegen maar het kon niet voorkomen dat Shamrock nog steeds geen punt behaalde in Groep A van de Europa League.

PAOK gaat aan de leiding in de poule en heeft een punt voorsprong op Rubin Kazan. De laatste wedstrijd ontmoeten de teams elkaar in Saloniki. The Spurs gaan op bezoek bij Shamrock Rovers en moeten dat duel winnen. Daarnaast moet de ploeg van Harry Redknapp hopen dat Rubin Kazan onderuit gaat tegen PAOK. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's