Groep A: Rode Duivels blijven op koers na simpele zege

België heeft zich zonder moeite ontdaan van Schotland. In een vermakelijke wedstrijd waren onze zuiderburen met 2-0 te sterk. Kroatië gaat samen met België na een gemakkelijke overwinning op Wales aan de leiding in Groep A. In de Kroatische stad Osijek werd met 2-0 gewonnen.

België - Schotland 2-0Lang bleef het doelpuntloos in het Koning Boudewijn Stadion van Brussel. De Belgen mochten doelman Thibaut Courtois dankbaar zijn. De sluitpost hield met een stijlvolle redding de nul voor zijn ploeg.

Pas twintig minuten voor tijd waren de Rode Duivels trefzeker. Christian Benteke kopte raak na een strakke voorzet van Kevin De Bruyne. De 2-0, die twee minuten later viel, was ook van grote schoonheid.

Verdediger Vincent Kompany kapte zijn tegenstander uit en had vervolgens weinig ruimte nodig om de bal in de bovenhoek te schieten: 2-0. Met tien punten is België mede-lijstaanvoerder in Groep A. Schotland staat zonder zege op de laatste plaats.

Kroatië - Wales 2-0Mario Mandzukic (foto) brak na 27 minuten de ban. De aanvaller van Bayern München kreeg de bal op gelukkige wijze mee, toen Wales-doelman Lewis Price de bal tegen Mandzukic schoot. Een klein kwartier na de hervatting bracht Eduardo da Silva Wales de nekslag toe door de 2-0 aan te tekenen.

Daardoor staat Kroatië na vier wedstrijden net als België op tien punten. Wales kwam tijdens de huidige WK-kwalificatiereeks tot één zege en staat met drie punten vijfde. Omdat Macedonië met 1-0 won van Servië staan die beide landen op vier punten uit vier duels.

Overige uitslagMacedonië - Servië 1-0 Foto: VI Images