Groep A: PSG in spoor van FC Porto met uitoverwinning

FC Porto heeft dankzij een 3-2 overwinning op Dinamo Kiev de koppositie in Groep A van de Champions League behouden met de volle score van negen punten. Paris Saint-Germain won voor het eerst in vijftien jaar weer een uitduel in de Champions League en blijft met een achterstand van drie punten in het spoor van de Portugese koploper.

FC Porto – Dinamo Kiev 3-2Ook Dinamo Kiev kon niet voorkomen dat FC Porto zijn ongeslagen reeks verlengde naar zes thuiswedstrijden in het miljoenenbal. Chelsea was in 2009 de laatste ploeg die uit het Estadio Dragão drie punten meenam.

Porto kwam in de eerste helft op voorsprong via Silvestre Varela, die met een schot in de kruising schitterend raak schoot. Zes minuten later zorgde Oleh Husyev echter alweer voor de gelijkmaker, door een corner van Miguel Veloso van dichtbij in het Portugese doel te koppen.

Nog voor rust herstelde Jackson Martínez (foto) de voorsprong voor de ploeg van trainer Vítor Pereira. Hij promoveerde een steekpassje van James Rodríguez tot doelpunt door de bal onder de uitkomende Olexandr Shovkovskyi door te schieten.

Twaalf minuten voor tijd was er weer een doelpunt van de Colombiaanse goalgetter nodig om Dinamo Kiev definitief af te schudden. Zes minuten daarvoor waren de Oekraïners andermaal op gelijke hoogte gekomen door toedoen van Ideye Brown, die in de voorrondes van de Champions League nog de uitschakeling van Feyenoord bezegelde.

Dinamo Zagreb – Paris Saint-Germain 0-2Paris Saint-Germain heeft met Gregory van der Wiel op de bank op bezoek bij Dinamo Zagreb voor het eerst sinds 1997 weer een uitwedstrijd in de Champions League gewonnen. Door doelpunten van Zlatan Ibrahimovic en Jérémy Ménez won PSG voor het eerst in elf duels weer eens op vreemde bodem.

Wie anders dan Ibrahimovic zette de Franse koploper na 32 minuten op voorsprong. De Zweedse clubtopscorer maakte zijn elfde treffer van het seizoen door een voorzet van Ménez langs doelman Ivan Kelava te tikken.

Twee minuten voor rust moest Kelava ook een antwoord schuldig blijven op een inzet van Ménez, die met een hard schot via de benen van de Kroatische keeper voor de 2-0 zorgde. Ibrahimovic kreeg daarna nog kans op zijn tweede treffer van de avond, maar de Zweed stiftte net naast het doel van Dinamo Zagreb. Foto: VI Images