Groep A: PSG groepswinnaar, Zagreb ondergesneeuwd

Paris Saint-Germain is dinsdagavond groepswinnaar van Groep A van de Champions League geworden. In Parijs werd FC Porto met 2-1 aan de kant gezet. Het duel tussen Dinamo Zagreb en Dinamo Kiev, dat een kwartier werd stilgelegd, eindigde onbeslist (1-1) door een zeer late treffer.

Paris Saint-Germain - FC Porto 2-1De Parijzenaren, met Gregory van der Wiel in de basis, hadden een halfuur nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Maxwell werd door Thiago Silva op fraaie wijze binnengekopt. Via de onderkant van de lat verdween de bal achter FC Porto-doelman Hélton.

Een slecht verdedigend optreden van voormalig PSV-verdediger Alex zorgde drie minuten later alweer voor de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Danilo kon Jackson Martínez volledig vrij binnenkoppen, zonder door Alex gestoord te worden.

De onoplettende actie van Alex werd een kwartier na rust enigszins weggepoetst door Ezequiel Lavezzi (foto boven), die zijn ploeg na voorbereidend werk van Jérémy Menez op voorsprong zette: 2-1. Zlatan Ibrahimovic (foto onder) kreeg nog een grote kans om de Portugezen de nekslag toe te dienen, maar de Zweed raakte de lat.

Door de nipte overwinning sloot Paris Saint-Germain Groep A af als koploper, terwijl FC Porto genoegen moet nemen met de tweede plaats. Dinamo Zagreb - Dinamo Kiev 1-1Het duel in Zagreb werd bij een 0-0 stand een kwartier stilgelegd vanwege hevige sneeuwval op het veld. De wedstrijd kon worden hervat, nadat de lijnen op het veld met rood werden gemarkeerd. Ideaal bleven de omstandigheden echter niet.

Beide ploegen hadden moeite de sneeuwval en het lastige veld te trotseren, waardoor het creëren van kansen moeilijk werd. Zagreb had de nodige mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar onder meer de inzet van Duje Cop eindigde op de lat.

Ondanks het overwicht van Zagreb, was het de uitploeg die op voorsprong kwam. Op aangeven van Denis Garmash opende Andriy Yarmolenko op fraaie wijze de score: 0-1. Met een subtiel schot van ongeveer twintig meter werd Zagreb-doelman Ivan Kelava verschalkt.

Ivan Krstanovic slaagde er in extremis alsnog in het eerste doelpunt van dit seizoen voor Zagreb in de Champions League te maken. In de 95ste minuut trok hij de stand uit een penalty gelijk. Gevolgen voor de uitslag had zijn treffer niet: Dinamo Kiev was al voor aanvang van het duel zeker van een ticket voor de Europa League. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de zesde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.
Foto's: VI Images