Groep A: PSG en Porto gaan strijden om groepswinst

De kaarten zijn geschud in groep A van de Champions League. FC Porto en Paris Saint-Germain moeten na hun zeges op respectievelijk Dinamo Zagreb en Dinamo Kiev onderling gaan uitmaken wie groepswinnaar wordt.

Groep A: PSG en Porto gaan strijden om groepswinst

Dinamo Kiev – Paris Saint-Germain 0-2Om zicht te houden op overwintering in de Champions League was Dinamo Kiev alleen gebaat bij een overwinning op Paris Saint-Germain, dat aan het duel in Oekraïne begon met een voorsprong van vijf punten op Kiev. Maar Ezequiel Lavezzi maakte met twee doelpunten aan de illusies van Dinamo een einde.

De Argentijnse aanvaller was met zijn openingstreffer op slag van rust dank verschuldigd aan Zlatan Ibrahimovic, die het voorbereidende werk leverde voor de 0-1. Aan de tweede goal van PSG, dat aantrad met Gregory van der Wiel, ging een fout van Dinamo Kiev-verdediger Yevhen Khacheridi vooraf.

FC Porto – Dinamo Zagreb 3-0Dinamo Zagreb zette de treurige reeks in de Champions League voort. Tegen FC Porto gingen de Kroaten voor de vijfde keer op rij ten onder zonder te scoren. Lucho González, João Moutinho en Silvestre Varela maakten het karwei gedecideerd af.

Voor de Portugezen betekende de overwinning dat het met Paris Saint-Germain in het onderlinge duel over twee weken in Parijs moet gaan uitmaken wie als groepswinnaar geplaatst is bij de loting voor de achtste finales. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vijfde speelronde van de Champions League bekijk het en de competitiepagina.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's