Groep A: Primeur voor Napoli, exit Manchester City

Napoli is er bij de eerste deelname aan de Champions League in geslaagd de tweede ronde te bereiken. Manchester City werd het slachtoffer, ondanks een 2-0 zege op Bayern München.

Villarreal-Napoli 0-2Villarreal begon onbevangen en kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Napoli claimde na een kwartier spelen een strafschop vanwege hands, maar de bal ging niet op de stip. Even later ontsnapte Cristian Zapata aan de rode kaart toen hij de doorgebroken Ezequiel Lavezzi neerhaalde.De Napolitanen namen langzaam het heft in handen, maar de gelijke stand bij rust was een juiste afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft.

Gökhan Inler zorgde na ruim een uur spelen voor opluchting bij de Napolitanen. De Zwitserse middenvelder schoot van afstand de bevrijdende 0-1 binnen. Op dat moment zat Napoli-trainer Walter Mazzarri al op de tribune. De oefenmeester kon zijn handen niet thuishouden toen Villarreal-aanvaller Nilmar snel een inworp wilde nemen. Marek Hamsik besliste de wedstrijd. De Slowaak werkte van dichtbij een hoekschop binnen. De Italianen speelden de wedstrijd beheerst uit, waar de Spanjaarden de frustratie over een puntloze Champions League-campagne de vrije loop lieten.

Manchester City-Bayern München 2-0Manchester City deed wat het moest doen, maar de winst van Napoli maakte een zege van de Engelsen waardeloos. Tegen een veredeld B-elftal van Bayern München was de thuisploeg vanaf het begin af aan de baas op het veld. Doelman Hans-Jörg Butt werd na 36 minuten gepasseerd toen David Silva van twintig meter doeltreffend uithaalde. Overigens betekende de treffer van Silva dat City tegen alle negentien opponenten die het dit seizoen trof, scoorde.

Op aangeven van Edin Dzeko verdubbelde Yaya Touré de score zeven minuten na rust. City geloofde het na de tweede goal wel en was meer bezig met de verrichtingen van Napoli bij Villarreal. Na het horen van het slechte nieuws uit Spanje ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Foto: VI Images