Groep A: Lech Poznan door ten koste van Juventus

Manchester City en Lech Poznan overwinteren in de Europa League. Juventus daarentegen kan zich gaan richten op de competitie, de club uit Turijn kan nog hoogstens derde worden.

Lech Poznan - Juventus 1-1Op een besneeuwd veld van het Miejski-stadion verdedigde Lech Poznan zijn koppositie in Groep A. De ploeg de in de Poolse competitie een teleurstellende elfde plaats bezet begon goed en kwam al na twaalf minuten op voorsprong door een rake kopbal van Artjoms Rudnevs. Juventus drong aan en kreeg goede kansen, maar de thuisclub hield knap stand. Nadat Alessandro Del Piero halverwege de tweede helft rakelings naast had gekopt, kwamen de bezoekers in de 78ste minuut op gelijke hoogte dankzij Vincenzo Iaquinta. Het was echter niet genoeg voor Juventus, dat een overwinning nodig had.

Manchester City - Red Bull Salzburg 3-0Roberto Mancini durfde het aan om een B-team in het veld te sturen tegen Red Bull Salzburg, dat in theorie nog kans had om de volgende ronde te bereiken. Maar de ploeg van trainer Huub Stevens, die met David Mendes Da Silva in de basis begon, had geen enkele kans tegen Manchester City. Voor rust had het duel al beslist moeten zijn, maar alleen Mario Balotelli wist te scoren.

Ook na rust was de thuisclub heer en meester, maar duurde het tot de 65ste minuut voor opnieuw Balotelli het doel wist te treffen. Simon Cziommer was er op dat moment niet meer bij, de middenvelder moest zich met een op het eerste oog zware blessure laten vervangen. Adam Johnson bepaalde eindstand na een mooie dribbel op 3-0 in het voordeel van Man City.

Manchester City is de nieuwe koploper met tien punten uit vijf wedstrijden, op twee punten gevolgd door Lech Poznan. Juventus kan nog op gelijke hoogte komen met de Poolse club, maar aangezien het onderlinge duel in Turijn in een 3-3 gelijkspel eindigde is de Italiaanse club uitgeschakeld. Foto: VI Images