Groep A: FC Twente beleeft prima vuurdoop in CL

FC Twente is de Champions League prima begonnen met een gelijkspel tegen Internazionale. Werder Bremen en Tottenham Hotspur deelden de punten eveneens.

FC Twente-Internazionale 2-2

Vanaf de eerste seconde was te zien dat FC Twente wel respect, maar geen ontzag had voor cuphouder Internazionale. De Tukkers zochten vanaf het begin de aanval, zoals trainer Michel Preud'homme na afloop van het competitieduel met VVV-Venlo al had aangekondigd.

Maar zoals het een echte Italiaanse ploeg betaamt, was het Inter dat tegen alle verhoudingen in na een kwartier op voorsprong kwam. Diego Milito passeerde back Roberto Rosales met een simpele sleepbeweging en loste een schot dat door doelman Mihaylov maar half werd gekeerd. De rebound was vervolgens een prooi voor de meegeslopen Wesley Sneijder: 0-1.

Twente liet zich niet van de wijs brengen en ging door met waar het mee begonnen was. Vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk: Theo Janssen pegelde een vrije bal met een fraaie curve langs de muur én doelman Júlio César: 1-1.

Op het halfuur spelen kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong toen Milito op onfortuinlijke wijze een hoekschop van Janssen achter zijn eigen doelman knikte. Gek genoeg gaf Twente daarna het initiatief ietwat uit handen.

De ploeg van trainer Rafael Benítez kwam beter in het spel en loste in de persoon van Esteban Cambiasso een waarschuwingsschot. Dat belandde nog op de lat, maar even voor rust was de gelijkmaker alsnog daar toen Samuel Eto'o na een combinatie met Goran Pandev onberispelijk raak schoot: 2-2.

Waar de eerste helft zich tot een enerverend schouwspel ontwikkelde, had het tweede deel voetballend gezien weinig meer om het lijf. FC Twente bleef weliswaar met veel toewijding en enthousiasme voetballen, maar échte kansen wist de ploeg niet meer te creëren.

Internazionale stelde daar bitter weinig tegenover. De ingevallen Coutinho was nog het dichtste bij een treffer, maar zijn schot werd in de kiem gesmoord. Op de gladde grasmat in Enschede werkten de ploegen zich een slag in de rondte, maar een winnaar kwam er niet meer.

Twente kan zich wel de morele winnaar noemen. Het behaalde punt tegen de regerend houder van de Champions League werd bij de supporters van de thuisploeg met gejuich ontvangen.

Werder Bremen-Tottenham Hotspur 2-2The Spurs, met Rafael van der Vaart in de basis, kwamen na een kwartier spelen gelukkig op voorsprong toen Werder-verdediger Petri Pasanen een voorzet vanaf de flank achter zijn eigen doelman werkte. Vijf minuten werd het 0-2. Dat doelpunt maakten de Engelsen op eigen kracht. De boomlange Peter Crouch knikte op aangeven van de Nederlander de bal in de bovenhoek.

Kort voor rust bracht Hugo Almeida de spanning in de wedstrijd terug door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen.

De Duitsers toonden meteen na rust over een ongekende wilskracht te beschikken. De tweede helft is amper begonnen of de ploegen zijn weer in evenwicht. Marko Marin passeerde doelman Carlo Cudicini met een laag schot van buiten het strafschopgebied: 2-2.

Daar bleef het bij in Bremen. Over twee weken gaat FC Twente op bezoek bij Tottenham Hotspur. Werder Bremen reist af naar Milaan voor het duel met Internazionale.