Groep A: Atlético beëindigt reeks Juve, Afellay onderuit

Atlético Madrid knokte zich voorbij Juventus, dat zijn eerste doelpunt van dit seizoen incasseerde: 1-0. Malmö FF won dankzij Markus Rosenberg met 2-0 van het Olympiakos Piraeus van Ibrahim Afellay. Door de resultaten hebben alle ploegen in Groep A van de Champions League drie punten.

Atlético Madrid - Juventus 1-0
Het duel tussen de kampioenen van Spanje en Italië was in de eerste helft in handen van de uitploeg. Atlético trok zich terug op eigen helft en liet Juventus het spel maken, dat daardoor 67 procent balbezit had. Kansen creëerde Juve echter nauwelijks evenals Atlético.

Daardoor kwam de reeks van Juventus-doelman Gianluigi Buffon, die voor aanvang van dit duel al zes wedstrijden op rij zonder tegendoelpunt was, voor rust totaal niet in gevaar. Het hoogtepunt van de eerste helft was een prachtig hoogstandje van Juve-middenvelder Paul Pogba, die de bal te midden van drie Atlético-spelers op zijn hoofd dood liet vallen en daarmee zijn tegenstanders op het verkeerde been zette.

Na rust had Atlético meer offensieve intenties en moest in de 58ste minuut een penalty krijgen vanwege hands van Martin Cáceres, maar arbiter Felix Brych liet doorspelen. De Madrileense aanvalsgolven hielden aan en daarvoor kwam in de 75ste minuut de beloning, toen Arda Turan raak schoot na een voorzet van Juanfran waarmee hij Buffons reeks beëindigde. De zege is een welkome voor Atlético, dat twee weken geleden bij Olympiakos verloor en nu net als Juventus drie punten heeft.

Malmö FF - Olympiakos Piraeus 2-0
Markus Rosenberg, de enige Malmö-speler met ervaring in de Champions League (namens Ajax en Werder Bremen) zorgde drie minuten voor de pauze voor de 1-0 na defensief geschutter aan Griekse zijde. De Zweden kwamen daarna ook nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar doelman Roberto hield Olympiakos in de wedstrijd met een paar puike saves. Tien minuten voor tijd werd de sluitpost echter opnieuw verslagen door Rosenberg, die het duel daarmee besliste. Malmö komt daardoor net als Olympiakos op drie punten.