Groep A: Arsenal en PSG nemen plaats in kopgroep

Arsenal en Paris Saint-Germain hebben woensdagavond een belangrijke stap gezet op weg naar de knock-outfase van de Champions League. The Gunners versloegen FC Basel, PSG won van Ludogorets.

Arsenal - FC Basel 2-0
Het voorbije weekend tankte Arsenal in de Premier League al vertrouwen met een overtuigende 3-0 zege op stadgenoot Chelsea en woensdagavond liep het wederom op rolletjes bij de thuisploeg, die in de eerste wedstrijd hadden gelijkgespeeld tegen Paris Saint-Germain. In de zevende minuut was het al raak. Alexis Sánchez haalde de achterlijn, gaf met links voor en Theo Walcott, die in de basis begon bij afwezigheid van de geschorste Olivier Giroud, knikte de bal binnen.

Arsenal domineerde en creëerde eenvoudig kansen. De 5-3-2-formatie van Urs Fischer bood Basel weinig defensieve zekerheid. In de 26ste minuut was het namelijk wederom raak. Weer waren Sánchez en Walcott de hoofdrolspelers. De Engelsman ging de combinatie aan met zijn Chileense aanvalspartner en rondde eenmaal in het strafschopgebied af met een zuiver schot in de verre hoek.

In de tweede helft koesterde Arsenal de 2-0 voorsprong. De Londenaren namen gas terug, maar Basel kon niets terug doen. Ook Basel-verdediger Taulant Xhaka bezorgde zijn jongere broer Granit, die op het middenveld begon bij de Londenaren, geen problemen. Zo is Arsenal na twee wedstrijden nog ongeslagen in Groep A. Basel wacht nog op de eerste zege.

Ludogorets - Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain is onder de nieuwe trainer Unai Emery in de Ligue 1 nog niet superieur en ook in Europees verband wil het nog niet vlotten. In de op papier relatief makkelijke uitwedstrijd tegen Ludogorets kende PSG een valse start. Virgil Misidjan mengde zich als basisspeler in de zestiende minuut al in het feestgedruis, nadat Natanael de Bulgaren met een vrije trap in de korte hoek op voorsprong had gezet.

PSG rechtte de rug. Blaise Matuidi zorgde op aangeven van Marco Verratti laat in de eerste helft al voor de gelijkmaker en in het tweede bedrijf denderden de bezoekers door. Edinson Cavani ontpopte zich tot de grote man aan Franse zijde. In de 56ste minuut kopte de Uruguayaan raak uit een vrije trap van Ángel Di María. Enkele minuten later verdubbelde Cavani de marge door na een loopactie naar de eerste paal raak te schieten op aangeven van Lucas Moura.

Een minuut voor de 1-3 had Ludogorets een uitgelezen kans gekregen om op gelijke hoogte te komen, maar Cosmin Moti miste de strafschop. Ludogorets, waar Jody Lukoki in de 74ste minuut zijn opwachting maakte, kwam ook later in het duel niet meer terug en staat na twee duels derde met één punt. PSG is samen met Arsenal koploper met vier punten.