Groep A: Arsenal en PSG maken de dienst uit

Reacties

In Groep A van de Champions League stevenen Arsenal en Paris Saint-Germain in volle vaart af op de volgende ronde. Beide ploegen wonnen en staan daardoor zes punten los van FC Basel en Ludogorets.

Groep A: Arsenal en PSG maken de dienst uit

Arsenal - Ludogorets 6-0
De Londenaren gingen na twee duels samen met PSG aan kop. Beide ploegen beschikten voor de duels van vanavond over vier punten. Bij Ludogorets zag Virgil Misidjan als basisspeler hoe Arsenal al na twaalf minuten op voorsprong kwam. De manier waarop was fraai. Met een kapbeweging verschafte Alexis Sánchez zichzelf de ruimte om de bal vervolgens op schitterende wijze in de verre hoek te stiften.

Alexis Sánchez begint met het vieren van zijn goal na een gracieuze afronding.
Alexis Sánchez begint met het vieren van zijn goal na een gracieuze afronding.

De volgende treffer viel vlak voor rust. Na terugleggen van Mesut Özil schoot Theo Walcott, die de laatste weken in de Premier League ook al in uitmuntende vorm is, de bal in de bovenhoek.

Als het treffen na de 2-0 nog niet beslist was, dan was het dat kort na rust wel. Alex Oxlade-Chamberlain tekende een minuut na de pauze immers al voor de 3-0 door de bal eenvoudig in de hoek te schuiven. Ook Özil deelde even later in de feestvreugde. De Duitse spelmaker werd in de diepte weggestuurd en vormde met een beheerste afronding het eindstation van de counter.

Uiteindelijk moesten de Bulgaren, bij wie Jody Lukoki tien minuten voor tijd als invaller nog zijn opwachting maakte, nog twee treffers incasseren. Beide keren was Özil het feestvarken. Eerst tilde hij de marge naar 5-0 door op aangeven van Lucas Pérez binnen te tikken en vervolgens was het slotakkoord ook voor hem. Met een knappe volley completeerde hij zijn hattrick.

Paris Saint-Germain - FC Basel 3-0
Net als Arsenal zou ook PSG bij een zege een enorme stap richting de volgende ronde zetten. Toch had de thuisploeg tot de veertigste minuut nodig om de ban te breken en was de ploeg daarvoor al enkele keren door het oog van de naald gekropen. Ángel di María was de gevierde man. De bal viel op acht meter van de Zwitserse goal voor zijn voeten en de Argentijn schoot, met rechts, de bal in de kruising.

Ángel di María opent met zijn 'chocoladebeen' de score.
Ángel di María opent met zijn 'chocoladebeen' de score.

De Zwitserse hoop werd na ruim een uur teniet gedaan door Lucas Moura. De Braziliaan profiteerde van gestuntel in de defensie en prikte eenvoudig binnen. In de slotseconde werd het door een penalty van Edinson Cavani ook nog 3-0.

Beslist
Omdat PSG ook won, kan Groep A op 1 november al helemaal beslist zijn. Dan staan de returns van de duels van vanavond op het programma. Als Arsenal en PSG dan opnieuw winnen, hoeven die twee ploegen alleen nog maar uit te gaan maken wie er als groepswinnaar naar de volgende ronde gaat.

Stand Poule A
Arsenal 3-7 (+8)
Paris Saint-Germain 3-7 (+5)
FC Basel 3-1 (-5)
Ludogorets 3-1 (-8)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.