Groep A: Afellay verslaat Juventus, Atlético soeverein

Olympiakos Piraeus boekte in eigen huis een indrukwekkende zege op Juventus en deed daarmee heel goede zaken in de strijd om overwintering in de Champions League. Datzelfde geldt voor Atlético Madrid, dat in eigen huis veel te sterk was voor Malmö FF.

Olympiakos Piraeus – Juventus 1-0
Olympiakos leidde halverwege met 1-0 en had die verrassende voorsprong dubbel en dwars verdiend. Juventus speelde een bijzonder povere eerste helft, hoewel het via standaardsituaties wel een paar keer gevaarlijk was. Het waren echter de Grieken, bij wie Ibrahim Afellay op de bank zat, die het beste spel lieten zien. De openingstreffer werd negen minuten voor rust ingeleid door een foute pass van Andrea Pirlo. Olympiakos counterde razendsnel en de Griekse uitbraak werd bekroond door een trefzeker schot van Pajtim Kasami.

Daarmee lonkte een nieuwe stunt voor Olympiakos, dat in de eerste speelronde van de groepsfase thuis al met 3-2 had gewonnen van Atlético Madrid. Juve's problemen in Griekenland werden tien minuten na rust gesymboliseerd door het feit dat Pirlo werd vervangen door Claudio Marchisio. Kort erna kreeg Juve zijn grootste kans van de wedstrijd via Alvaro Morata, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Roberto.

In de 69ste minuut kwam Afellay binnen de lijnen bij de thuisploeg. Hij en zijn ploeggenoten lagen in de slotfase onder vuur, maar pogingen van Paul Pogba en Carlos Tévez werden gepareerd door Roberto. Tien minuten voor tijd vervulde de goalie weer een heldenrol, door een inzet van Morata via de lat uit zijn doel te houden. Olympiakos komt door de zwaarbevochten zege op zes punten uit drie duels. Juventus moet vol aan de bak, want het heeft pas drie punten.

Atlético Madrid-Malmö FF 5-0
Voor rust had Atlético moeite met de Zweden. De grootste kans was voor Antoine Griezmann. De Fransman ramde oog in oog met doelman Robin Olsen de bal tegen de onderkant van de lat. De rebound was niet besteed aan Mario Mandzukic. Zijn inzet werd door Erik Johansson van de lijn gehaald.

In de tweede helft kon Malmö maar kort genieten van de gelijke stand en bleek de thuisploeg uiteindelijk een maatje te groot. Turan kreeg de bal met een handig wippertje bij Koke, die de ploeg van trainer Diego Simeone in de 48ste minuut eenvoudig op voorsprong zette.

Vervolgens had Atlético tot de 61ste minuut nodig om het duel te beslissen. Mandzukic (foto boven) was met een intikker het eindstation van een aanval waarbij Malmö slechts een speelbal was voor de Madrilenen.

Dat het Zweedse verzet direct gebroken was, bleek toen Griezmann twee minuten later voor 3-0 tekende. Ook nu werd de verdediging van Malmö met een vlot lopende aanval uiteen gereten, al had de Fransman bij zijn afronding wat geluk. Zijn inzet ging via het lichaam van Olsen de lucht in, maar de bal stuiterde vervolgens alsnog het doel in. In de slotfase liep Atlético via goals van Diego Godín en Alessio Cerci nog uit naar 5-0, waardoor het na drie duels op zes punten staat en Malmö nog altijd op drie.