Groep A: Afellay velt Atlético, Tévez verbreekt CL-vloek

Olympiakos Piraeus zorgde voor een daverende verrassing door thuis met 3-2 te winnen van Champions League-finalist Atlético Madrid. Ibrahim Afellay groeide uit tot man van de wedstrijd. Juventus boekte in Turijn een zege op Malmö FF: 2-0.

Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid 3-2
Ibrahim Afellay stond in de basis bij de Griekse kampioen en de 28-jarige technicus bewees al snel zijn waarde, tegen de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen. Afellay leverde in de dertiende minuut namelijk de assist voor de 1-0 van Arthur Masuaku, die na afleggen van de Nederlander vanaf twintig meter raak schoot.

Het was de opmaat naar nog meer succes voor Afellay, die in de dertigste minuut een vlijmscherpe counter bekroonde met een lage knal waarop de debuterende doelman Jan Oblak geen antwoord had: 2-0. Een stunt leek in de maak, maar kort voor rust deed Atlético door middel van een kopbal van Mario Mandzukic (voorzet Cristian Ansaldi) wat terug: 2-1. Afellay werd twintig minuten voor het einde vervangen en hij zag vanaf de bank hoe Kostas Mitroglou enkele minuten later de wedstrijd in het slot gooide door 3-1 te maken. Door dat doelpunt had de late aansluitingstreffer van Antoine Griezmann geen negatieve consequenties.

Juventus - Malmö FF 2-0
In eigen huis was Juventus vooraf de torenhoge favoriet tegen de Zweedse kampioen Malmö, maar de Bianconeri stelden in de eerste helft zwaar teleur en creëerden nauwelijks uitgespeelde kansen. Daarmee dreigde voor Juve wederom een teleurstellend resultaat tegen een Scandinavisch elftal, na misstappen in de afgelopen twee edities van het miljoenentoernooi tegen respectievelijk FC Nordsjaelland en FC Kopenhagen (allebei 1-1).

In de zestigste minuut nam Juventus alsnog afstand van de Champions League-debutant. Carlos Tévez rondde af na een prachtige één-twee met Kwadwo Asamoah. Daarmee maakte de Argentijn een einde aan een bijzonder ongelukkige serie in de CL, want hij stond al 1003 minuten droog in het toernooi. In extra tijd velde hij definitief het vonnis over de Zweden, met een prachtige vrije trap.