Groep 9: Schotland tweede na winst op IJsland

Schotland klom naar de tweede plaats in Groep 9 door IJsland met 2-1 te kloppen. De zege was verdiend maar zwaarbevochten voor de ploeg van coach George Burley.

Op Hampden Park was Schotland ook duidelijk de betere. Na 39 minuten opende Ross McCormack de score. Hij knalde de bal met zijn rechter in het doel na terugleggen van Allan Hutton. Totaal onverwacht kwam IJsland vlak na rust op gelijke hoogte. Indridi Sigurdsson tikte de rebound binnen nadat Palmi Palmason van afstand de paal had geraakt.

De Schotten namen in de 66ste minuut een nieuwe voorsprong. Steven Fletcher kopte van dichtbij raak nadat Stephen McManus een hoekschop met zijn hoofd had verlengd. Doordat de Schotten enkele kansen verprusten kreeg IJsland nog gelegenheid voor een slotoffensief, maar doelman Craig Gordon voorkwam met een knappe redding in de slotfase een tweede gelijkmaker.

Schotland is tweede in Groep 9 met zeven punten uit vijf duels. Nederland is koploper met vijftien punten. IJsland staat derde met vier punten. 2-1 voor de Schotten