Groep 6: Oekraïne houdt Kroatië achter zich

In Groep 6 van de Europese kwalificatiecampagne heeft Oekraïne beslag gelegd op de tweede plaats achter het al geplaatste Engeland. Kroatië is er niet bij komende zomer in Zuid-Afrika.

Andorra-Oekraïne 0-6Na de belangrijke thuiszege op Engeland (1-0) van afgelopen zaterdag klaarde Oekraïne de klus tegen Andorra. In het dwergstaatje volstond voor de gasten een overwinning en zij maakten geen fout.

Na een combinatie met Oleg Gusev knalde Andriy Shevchenko (foto) in de 22ste minuut de 0-1 binnen. Gusev zelf besliste de wedstrijd door er in de 61ste minuut 0-2 van te maken. Andorra-verdediger Ildefons Lima scoorde in eigen doel voor 0-3, waarna Oekraïne de score in de slotfase nog verder uitbouwde.

Kazachstan-Kroatië 1-2Kroatië pakte in blessuretijd de overwinning in Kazachstan dankzij een rake kopbal van Niko Kranjcar. Voor de gasten was het echter onvoldoende om nog als tweede te eindigen in de poule. Daarvoor had Oekraïne moeten verliezen in Andorra.

Kroatië kende sowieso een moeilijke avond in Astana. Ognjen Vukojevic kopte de gasten na tien minuten nog wel naar een 0-1 voorsprong, maar Kazachstan sloeg al snel terug. Sergei Khizhnichenko rondde beheerst af na een snelle uitval van de thuisploeg: 1-1. Voordat Kranjcar de Kroaten naar de winst kopte had Mate Bilic namens de gasten ook al de lat geraakt met een volley.

Oekraïne verzamelde in tien wedstrijden 21 punten. Kroatië bleef steken op 20 punten en is daarmee uitgeschakeld voor het WK. Kazachstan eindigde op 6 punten, terwijl Andorra alle wedstrijden verloor.