Groep 5: Nipte overwinningen Spanje en België

Armenië heeft Turkije goed partij gegeven, maar moest in het laatste half uur het hoofd buigen. Bosnië-Herzegovina maakte het Spanje lastig.

Spanje-Bosnië-Herzegovina 1-0David Villa dreigde de schlemiel te worden bij Spanje. De aanvaller van Valencia miste na ruim een half uur een strafschop. In de tweede helft haalde zijn gram door in 58ste minuut zijn fout goed te maken en zo Spanje aan de overwinning op Bosnië-Herzegovina te helpen.

Armenië-Turkije 0-2Armenië gaf een uur lang Turkije knap partij. Tuncay Sanli (foto) brak een half uur voor tijd de ban, waarna Semih Sentürk in het laatste kwartier de uitslag een betere signatuur meegaf. De aanvaller van Fenerbahçe tikte bij de tweede paal binnen en maakte zo een einde aan de illusies van Armenië.

België-Estland 3-2Na twaalf jaar is België de kwalificatiereeks voor een WK of EK weer eens begonnen met een positieve score. Het ging moeizaam, maar met dank aan twee doelpunten van Wesley Sonck wezen De Rode Duivels Estland terug.