Groep 2: Zwitsers slepen benodigd punt in de wacht

Zwitserland heeft een ticket voor het WK van komende zomer op zak. Het Alpenland slaagde erin om Griekenland achter zich te houden.

Zwitserland-Israël 0-0Zwitserland had genoeg aan een punt om zich te kwalificeren voor het WK, dus 0-0 was geen onlogische uitslag. De thuisploeg speelde behoudend en creëerde nauwelijks kansen. FC Twente-spits Blaise Nkufo (foto) kreeg bijna geen bespeelbare ballen.

Hoewel er geen doelpunten vielen, was het toch niet bepaald saai. Israël had nog een kleine kans om als tweede te eindigen en kleunde er vol in. Ook de Zwitsers lieten enkele pittige overtredingen noteren. Dat de wedstrijd niet met 22 spelers eindigde was wat dat betreft niet verrassend.

Avihay Yadin kreeg na een uur spelen zijn tweede gele kaart. Het tiental van Israël vormde vervolgens nauwelijks nog een bedreiging voor Zwitserland, dat simpel het benodigde punt in de wacht sleepte.

Griekenland-Luxemburg 2-1Griekenland voldeed aan zijn opdracht door Luxemburg te verslaan, maar het was niet genoeg voor het team van bondscoach Otto Rehhagel. Tijdens de rust leidden de Grieken al met 2-0 door kopgoals van Vassilis Torosidis en Theofanis Gekas. In de tweede helft werd de Luxemburger Ben Payal nog van het veld gestuurd. De gasten kregen in de laatste minuut nog een doelpunt cadeau toen Avraam Papadopoulos in eigen doel scoorde.

Letland-Moldavië 3-2Letland passeerde Israël nog in de eindstand. De Letten waren met 2-1 te sterk voor Moldavië, dat de kwalificatiereeks afsloot als hekkensluiter. Andrejs Rubins was de grote man bij de thuisploeg. Hij zorgde er met twee goals voor dat Letland een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Invaller Kristaps Grebis tekende voor 3-1, waarna Moldavië via Veaceslav Sofroni nog terugkwam tot 3-2.

Zwitserland eindigde als winnaar van Groep 2 met 21 punten uit tien wedstrijden. Griekenland kwam een punt tekort voor rechtstreekse plaatsing voor het WK, maar krijgt wel een herkansing via de play-offs.