Groep 1: Denen vellen Zweden, Portugal ontsnapt

Denemarken versloeg buurland Zweden en verstevigde de koppositie in Groep 1. Portugal ontsnapte met een late treffer en mag nog hopen op een WK-ticket.

Zweden-Denemarken 0-1Denemarken zette een grote stap op weg naar Zuid-Afrika. In Stockholm profiteerden de Denen van Zweedse missers. Zo faalde Kim Källström in de twaalfde minuut vanaf de strafschopstip; doelman Thomas Sörensen keerde de penalty heel simpel. En in de 22ste minuut ging Mikael Nilsson in de fout. Thomas Kahlenberg strafte de blunder van de Zweedse verdediger af en schoot de bal langs doelman Andreas Isaksson. Dennis Rommedahl had even later een enorme kans op de 0-2, maar de Ajax-huurling schoot voor open doel over.

Albanië-Portugal 1-2Dankzij een late treffer van Bruno Alves mag Portugal nog hopen op deelname aan het WK. In de derde minuut van blessuretijd kopte de verdediger van FC Porto de winnende treffer binnen in Tirana. Portugal had lang gejaagd op de voorsprong. In de 27ste minuut was de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz op 0-1 gekomen dankzij een rake kopbal van Hugo Almeida, maar twee minuten later zette Bogdani de gelijkmaker al op het scorebord. Ook hij scoorde met een kopbal.

Met zestien punten uit zes duels is Denemarken koploper. Hongarije volgt op drie punten. Portugal heeft liefst zeven punten minder dan de Denen, terwijl de Zweden er tien achter staan, maar nog wel een duel tegoed hebben. De Denen juichen na de 0-1