Groenendijk waant zich James Bond, schaamte bij Roda

Reacties

ADO Den Haag heeft zich zondag mede dankzij een trucje van trainer Fons Groenendijk positief onderscheiden. Bij Roda JC Kerkrade overheerste een gevoel van schaamte.

Groenendijk waant zich James Bond, schaamte bij Roda

'We hebben dik verdiend gewonnen, het was een goede collectieve prestatie', zei Groenendijk na de ruime zege op concurrent Roda JC. 'Met 4-1 winnen geeft een goed gevoel, vooral ook vanwege de manier waarop. Ik heb een ADO gezien dat mij goed is bevallen.'

De Leidenaar kon extra tevreden zijn, omdat zijn plannen resultaat hadden. Zo had Groenendijk bewust zand in de ogen van de Limburgse gasten gestrooid door aanvankelijk te zeggen dat Donny Gorter aan de aftrap zou komen. Maar na de warming-up stond Nasser El Khayati ineens in de basis. Het was een vooropgezet plan. 'We wilden Roda niet wijzer maken. We wisten gisteren al dat hij zou spelen. Ik ben ook een soort James Bond', refereerde de trainer aan zijn stalen gezicht bij het geven van zijn basisploeg.

El Khayati bewees na een klein half uur zijn waarde door de toegekende strafschop te benutten. Ook de keuze voor Mike Havenaar en Sheraldo Becker betaalde zich uit. Beide aanvallers scoorden. 'Het pakte goed uit en dan kan je alleen maar tevreden zijn', zei Groenendijk.

Schaamte
Roda-aanvoerder Ard van Peppen nam het direct na de wedstrijd op voor trainer Yannis Anastasiou, wiens positie door de tegenvallende resultaten onder druk staat. 'Hij is een bevlogen man. Dat zie je ook langs het veld. Daar ligt het natuurlijk niet aan. Er is zeker nog een wisselwerking. Hij probeert uit alle macht met zijn staf het beste ervan te maken, maar het was vandaag heel slecht. De spelers waren gewoon heel slecht', zei de back tegen FOX Sports.

Volgens de Griekse coach van Roda moeten de spelers na de oorwassing in Den Haag eens goed in de spiegel kijken. 'Dat moeten we zeker doen en dat doen we ook vaak genoeg. Helaas moeten we na vandaag weer kritisch naar onszelf kijken', aldus Van Peppen. 'We hebben van het begin tot het einde de kaas van ons brood laten eten. Het is beschamend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.