Groenendijk voor twee jaar naar Excelsior

Reacties

Alfons Groenendijk is de nieuwe trainer van Excelsior. De 51-jarige Leidenaar is de opvolger van Marinus Dijkhuizen op Woudestein.

Groenendijk voor twee jaar naar Excelsior

Dijkhuizen vertrok naar het Engelse Brentford, nadat hij zich met de Kralingers knap had gehandhaafd in de Eredivisie. Opvallend is dat zijn opvolger Groenendijk eerder tegen Voetbal International zei geen oren te hebben naar een club die haar thuiswedstrijden op kunstgras speelt.

Groenendijk kan er nu om glimlachen. 'Het klopt, hoor. Ik heb het gezegd. Maar het kunstgras ontwikkelt zich de laatste jaren wel snel. Al zou ik diep in mijn hart nog steeds het allerliefst op echt gras spelen met mijn ploegen. Al is het voor mij nu geen belemmering meer om daardoor niet ergens aan de slag te gaan.'

Meest recentelijk was Groenendijk als technisch directeur actief voor de Roemeense club FC Universitatea Cluj-Napoca. In het seizoen 2013/14 was hij trainer van Jong Ajax. Eerder was de oud-prof van onder meer FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Sparta en FC Utrecht werkzaam als coach voor Willem II en FC Den Bosch. 'Ik heb het idee dat ik steeds meer facetten van het trainerschap onder de knie krijg', aldus Groenendijk.

'Bij Ajax heb ik me verdiept in individuele programma’s, ben ik wijzer geworden in het specifiek optrainen van spelers en heb ik ook buitenlandse ervaring opgedaan. Ik kijk ernaar uit weer aan de slag te gaan bij een mooie club. Al is het nog even afwachten hoe alles gaat lopen', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.