Groenendijk maakt zich op voor mentaal zware weken

Reacties

Excelsior koopt niks meer voor alle complimenten die het oogst voor zijn goede veldspel. Er moeten nu echt punten worden gepakt, beseft trainer Alfons Groenendijk. Te beginnen vrijdag (20.00 uur) tegen NEC.

Groenendijk maakt zich op voor mentaal zware weken

De Kralingers staan door twaalf wedstrijden zonder zege inmiddels zestiende, drie punten achter de veilige vijftiende plek van Willem II. Sterker nog, de nummers zeventien (De Graafschap) en achttien (SC Cambuur) hebben maar vijf en zes punten minder. 'De komende weken worden ook in mentaal opzicht zwaar en daarom is het belangrijk dat we achter elkaar blijven staan', kijkt Groenendijk naar de laatste tien cruciale wedstrijden.

'Wij hebben in elke wedstrijd, op Ajax (3-0, red.) na, kansen gehad om te winnen', constateert Groenendijk op de clubsite van de Rotterdammers. 'Bij Excelsior weet je dat in de Eredivisie het degradatiespook nooit ver weg is. Daar moeten wij mee omgaan en ervoor zorgen dat we hem kunnen verjagen. Dat is ons doel voor de komende weken, onszelf veilig spelen.'

Goed nieuws voor Groenendijk is dat de ziekenboeg leegstroomt. Jurgen Mattheij heeft na een knieblessure de groepstraining hervat, waardoor de keepers Filip Kurto en Alessandro Damen de enige twee geblesseerden zijn. Wel zit Bas Kuipers vrijdag een duel schorsing uit. 'Dat betekent dat ik ook jongens teleur moet stellen. Juist dan is het belangrijk dat we als groep keihard met elkaar blijven strijden', aldus Groenendijk over zijn vrijwel fitte selectie.

Ook tegenstander NEC is aan een mindere serie bezig, met twee punten uit de laatste vier wedstrijden. De Rotterdamse supporters steken hun ploeg een hart onder de riem met een grote sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.