Groenendijk en ADO al veilig door juweeltje El Khayati

Reacties

ADO Den Haag is zeker van een nieuw jaar in de Eredivisie. De ploeg won zondagmiddag op bezoek bij Sparta door een geweldige treffer van Abdenasser El Khayati, de 0-1 zege is voldoende voor lijfsbehoud. Sparta zit door de nederlaag nog volop in de degradatiestrijd.

Groenendijk en ADO al veilig door juweeltje El Khayati

Na wat aftasten werd de wedstrijd in de tiende minuut op geweldige wijze opengebroken door El Khayati. De huurling van ADO Den Haag zette zijn werkgever met een knal van 25 meter op voorsprong. El Khayati raakte de bal heerlijk met rechts en stuurde het speeltuig via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

ADO Den Haag behield vervolgens het initiatief op Het Kasteel, maar echte kansen creëerde de ploeg niet. Wel claimde het twee keer kort achter elkaar een penalty, nadat Mart Dijkstra en Michel Breuer op ongelukkige wijze hands maakten. Scheidsrechter Dennis Higler ging echter niet mee in de eisen.

De opdracht van ADO-coach Fons Groenendijk is geslaagd: de Hagenaars zijn veilig.
De opdracht van ADO-coach Fons Groenendijk is geslaagd: de Hagenaars zijn veilig.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat fletser. Sparta speelde meer naar voren, ADO Den Haag deelde speldenprikjes uit via de omschakeling. Na een uur kreeg David Mendes da Silva de beste kans voor Sparta. Zijn inzet ter hoogte van de penaltystip werd geblokt, waarna een scrimmage niets opleverde voor de thuisploeg.

Sparta-trainer Alex Pastoor bracht na ruim een uur met Mathias Pogba een extra spits in, maar de Fransman kon met zijn ploeggenoten niets meer betekenen tegen een degelijk ADO Den Haag. De Residentieclub is door de driepunter zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong op degradatiekandidaten Sparta en NEC zeven punten.

Groenendijk
Trainer Fons Groenendijk had een groot aandeel in de opleving van ADO Den Haag, in de elf duels die hij coachte pakte hij achttien punten met de club. Dit komt neer op gemiddeld 1,64 punt per duel, meer dan het dubbele aantal dat zijn voorganger Zeljko Petrovic in het eerste deel van het seizoen behaalde (0,81).

Sparta weet door de verliespartij ook in speelronde 32 niet te profiteren van puntenverlies bij Go Ahead Eagles, NEC en Roda JC, waardoor de strijd onderin de Eredivisie spannend blijft. De Rotterdammers staan met 28 punten zestiende. NEC voetbalde ook dat puntenaantal bij elkaar, maar heeft een minder doelsaldo. Sparta moet samen met NEC de pijlen richten op PEC Zwolle (32 punten) en Roda JC (30 punten). Go Ahead Eagles is hekkensluiter met 23 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.