Groenendijk content: 'We kunnen heus nog wel stijgen'

Reacties

Door drie keer een achterstand weg te poetsen, pakte Excelsior een punt bij ADO Den Haag. Dat feit geeft trainer Fons Groenendijk hoop voor de toekomst.

Groenendijk content: 'We kunnen heus nog wel stijgen'

Excelsior staat met vijf uit zeven nu vlak boven de degradatiestreep, al kan FC Twente de Kralingers zondag passeren. Het eerste punt dat buitenshuis werd behaald, stemde Groenendijk (foto) tevreden. 'We komen drie keer op achterstand, maar komen ook drie keer terug. Dat geeft een goed gevoel, we hebben karakter en veerkracht getoond. Met name aan de tweede helft hou ik een goed gevoel over', sprak de oefenmeester voor de camera's van FOX Sports.

'Bij de eerste goal van ADO waren we niet alert, de tweede valt uit een corner en ook de derde is te verdedigen. Dat doen we niet goed genoeg, daardoor moet je heel veel doen om een punt te pakken. Bovendien hebben we twee mooie goals gemaakt.' Domper op de middag was overigens het uitvallen van keeper Filip Kurto, die met zijn hoofd tegen de paal dook. 'Ik zag aan mijn spelers dat het helemaal mis was. hij was knock-out en is nu naar het ziekenhuis. Laten we hopen dat het meevalt.'

Gek
Aan de andere kant was het optreden van aanvaller Brandley Kuwas, goed voor een goal en een assist, een positieve kanttekening. 'Hij speelde heel goed', loofde Groenendijk dan ook. 'Hij had afgelopen week wat klachten aan zijn hamstring, maar gelukkig hebben we hem fit gekregen. Vandaag heeft hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Sowieso heb ik vandaag aanknopingspunten gezien. Als we zo strijden als in de tweede helft, hoeven we niet alleen maar naar beneden te kijken. Dan kunnen we heus wel wat stijgen.'

Ook de van FC Volendam overgekomen Kuwas zelf was in zijn nopjes. 'De trainer vind dat ik een beetje tussen de linies moet spelen en daar gewoon heel relaxed moet blijven. Dat gaat wel lekker.' Met zijn fraaie doelpunt zorgde hij voor de 3-3. 'Ik draaide weg en zag veel mensen om me heen die loerden op een pass. Ik dacht: Ik ga eens gek uithalen', sloot hij lachend af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.