Groen licht Sigthórsson voor speeltijd tegen Almere City

Reacties

Kolbeinn Sigthórson kan maandag met Jong Ajax aantreden tegen Almere City FC. De KNVB heeft 'vanzelfsprekend' dispensatie verleend aan de IJslander.

Groen licht Sigthórsson voor speeltijd tegen Almere City

Sigthórsson is op de weg terug van een knieblessure, die hem sinds eind januari aan de kant heeft gehouden. Door zijn aantal wedstrijden in de hoofdmacht is meedoen met de Amsterdamse beloftes normaal gesproken niet aan de orde. Maar maandag kan de IJslander wedstrijdritme opdoen bij Jong Ajax als dispensatiespeler. De uitzonderingspositie geldt alleen voor het duel met Almere City FC van maandag.

De KNVB stemde naar eigen zeggen vanzelfsprekend in met het verzoek op basis van de reglementen en de eerdere ervaringen. In februari hebben ook Joël Veltman (Ajax) en Jorrit Hendrikx (PSV) de kans gekregen zich eenmalig te laten zien in de Jupiler League bij de beloftes. Volgens de Nederlandse bond wijst onderzoek van vorig seizoen uit dat het meespelen van een eerste elftal-speler geen invloed heeft op de sportieve kansen van de tegenstander.  

Sigthórsson is waarschijnlijk de laatste die dit seizoen met dispensatie kan spelen in de Jupiler League. Na 13 maart bestaat er geen mogelijkheid meer om een uitzonderingspositie te vragen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.