Grindheim: 'We moeten het Oranje-feestje verpesten'

Noorwegen heeft een zege nodig om de eigen WK-kansen overeind te houden. SC Heerenveen-middenvelder Christian Grindheim ziet een mogelijkheid.

Grindheim: 'We moeten het Oranje-feestje verpesten'

'Natuurlijk wordt er een overwinning op Noorwegen verwacht', zei de Noorse international Grindheim tegen VG Nett over de stemming in Nederland. 'Maar als het gaandeweg de wedstrijd niet lukt, kan er onvrede op de tribunes ontstaan. Aan ons de taak het Oranje-feestje te verpesten.'

Ondanks het teleurstellende doelpuntloze gelijkspel in en tegen Macedonië is de Noorse hoop op kwalificatie voor het WK niet vervlogen. Een overwinning op Nederland moet het begin van de opstanding markeren aangezien Noorwegen met drie punten laatste staat in Groep 9.

Bondscoach Egil Olsen noemt de Noorse kansen op een WK-ticket 'niet geweldig'. Toch weigert de keuzeheer de handdoek te gooien als er een remise volgt in Rotterdam. 'Ook met dertien punten kunnen we ons nog als nummer twee plaatsen voor een play-off. Het is alleen moeilijk te voorspellen hoe het gaat in de andere groepen. Maar zolang de mogelijkheid er is, gaat iedereen er voor.' Alleen de acht beste nummers twee komen in aanmerking voor een barrage.

Steffen Iversen is woensdag in elk geval niet van de partij. De aanvaller van Rosenborg BK is niet voldoende hersteld van een hielblessure om in Rotterdam binnen de lijnen te komen. Brede Hangeland kreeg zaterdag een gele kaart en is voor het duel met Nederland geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen