Grim kiest voor Rekik als captain Jong Oranje

Reacties

Karim Rekik blijft de aanvoerdersband van Jong Oranje ook onder de nieuwe bondscoach Fred Grim dragen. Tonny Vilhena is aangewezen als reserve-captain.

Grim kiest voor Rekik als captain Jong Oranje

Ook in de kwalificatiereeks richting het EK van afgelopen zomer was Rekik al een aantal keer aanvoerder. Vrijdag begint voor de Nederlandse beloften de cyclus richting het EK 2017, met Rekik dus als vaste aanvoerder. 'Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt', licht de nieuwe bondscoach Grim zijn keuze toe.

Daarnaast heeft hij Feyenoord-middenvelder Vilhena aangewezen als tweede man. 'Tonny heeft de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam staan. Het zijn spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in mee kunnen nemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld.'

Rekik zelf toont zich trots met de uitverkiezing. 'Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen, en al helemaal met de band om je arm. Vrijdag in Deventer maken we een nieuwe start met een relatief nieuwe groep. We hebben een doel: het EK halen. Dat kan maar op een manier, en dat is met z'n allen.' Vrijdag krijgt Jong Oranje bezoek van Jong Cyprus, vier dagen later speelt het uit in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.