Grim dinsdag op de bank bij Ajax

Fred Grim trainde maandagmorgen weer mee met Ajax. De 37-jarige doelman, die vorig seizoen zijn carrière beëindigde, zit dinsdag op de bank als de Amsterdammers voor de Champions League Rosenborg BK ontvangen in de Arena.

Grim dinsdag op de bank bij Ajax

Grim weigerde begin augustus nog zich tijdelijk opnieuw beschikbaar te stellen om Ajax-keepersprobleem op te lossen. De Amsterdamse doelman was bang voor de teleurstelling die zou volgen zodra de geblesseerde doelmannen weer fit zouden zijn. Ajax trok toen Henk Timmer als extra keeper aan.

Diezelfde Timmer is nu zo'n beetje de enige fitte keeper van Ajax. Bogdan Lobont is herstellende van een schouderblessure en Maarten Stekelenburg liep tegen AZ opnieuw een bilspierblessure op. Joey Didulica, die last heeft van zijn enkel, was maandag wel van de partij op de training. Maar meespelen in het duel tegen de Noorse kampioen komt te vroeg, zo verklaarden keeperstrainer Wil Coort en Didulica zelf op de website van de Amsterdamse club. 'We hadden geen hoop dat Joey dinsdagavond zou halen', aldus Coort, die hoopt dat de Australiër op tijd fit is voor het duel van komende zaterdag bij RKC Waalwijk.

'Op zich gaat het goed, alleen met trappen heb ik nog wel wat last', vertelde Didulica na de training. 'Daarom is het beter dat ik geen risico neem. We hebben nog een lang seizoen voor de boeg en dan kan ik beter wachten. Dat is beter voor de blessure, voor mijzelf en voor de club.'

Koeman besloot Grim te vragen, aangezien hem verder slechts de optie restte de zestienjarige goalie Kenneth Vermeer op te roepen. Koeman: 'Nog even heeft het in mijn hoofd gespeeld om Kenneth Vermeer op te roepen. Maar het leek me toch niet verstandig om een B-junior bij de groep te halen. Fred was niet heel blij, maar hij wilde de club wel uit nood helpen.'

De kans is groot dat Cristian Chivu dinsdag toch van de partij is in het duel met Rosenborg. De aanvoerder liep zondag een enkelblessure op tijdens een training, maar lijkt voldoende hersteld. Maandag trainde hij zonder problemen voluit mee.

Bekijk hier al onze video's