Grim begrijpt afwezigheid Memphis bij Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Fred Grim is maandag met 23 spelers begonnen aan de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Waar spelers als Bart Ramselaar, Tonny Vilhena en Jaïro Riedewald wel hun opwachting maken bij Jong Oranje, ontbreekt Memphis Depay.

Grim begrijpt afwezigheid Memphis bij Jong Oranje

Ramselaar, Vilhena en Riedewald vielen af bij het grote Oranje en werden vervolgens opgeroepen voor Jong Oranje. Manchester United-aanvaller Memphis Depay viel ook af, maar hij ontbrak op de training in Sassenheim.

Bondscoach Fred Grim had alle begrijp voor de afwezigheid van Memphis. 'Die had hier zeer zeker kunnen staan. Danny Blind heeft recent met Memphis gesproken', vertelde Grim in gesprek met VI. 'Daar is besproken dat hij eerst bij United zijn spelritme weer wil krijgen, minuten wil gaan maken. Het goede gevoel in het voetbal weer terugkijken. Op het moment dat dat lukt en hij daar stappen in maakt, dan komt Oranje cq Jong Oranje in beeld.'

Dat juist een wedstrijd bij Jong Oranje een uitgelezen mogelijkheid was om weer eens lekker negentig minuten te spelen, is ook in Zeist besproken, maar was volgens Grim niet het beste alternatief.

De voormalig doelman bereidt zich met Jong Oranje voor op het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland, vrijdag in Minsk. Jong Oranje moet winnen om uitzicht te houden op plaatsing voor het EK van 2017 in Polen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.