Griezmann: 'Atlético Madrid is voor niemand bang'

Reacties

Niet alleen doelman Jan Oblak was dinsdagavond belangrijk voor Atlético Madrid, Antoine Griezmann was met het belangrijke uitdoelpunt eveneens goud waard in de return van de Champions League-halve finale tegen Bayern München (2-1).

Griezmann: 'Atlético Madrid is voor niemand bang'

Griezmann had nog geen fatsoenlijke kans gehad toen hij in de 53ste minuut alleen afging op de imposante Manuel Neuer. De 25-jarige Fransman schoot ijskoud de 1-1 tegen de touwen. Het bleek uiteindelijk de genadeklap. 'Het was een heel moeilijke wedstrijd. Zij waren beter, maar wij maakten een uitdoelpunt. Dat was belangrijk', blikte de clubtopscorer van Atlético, nu met 31 officiële treffers, terug op de 2-1 nederlaag bij UEFA.com.

Met zeven goals heeft Griezmann dit seizoen een gigantisch aandeel in het CL-succes van Atlético. De schaduwspits is met negen treffers nu zelfs al topscorer aller tijden van de Spaanse club in het miljoenenbal, waarin de ploeg van trainer Diego Simeone twee jaar geleden ook al de finale haalde. Toen was Real Madrid na verlenging te sterk (4-1). Nu lonkt opnieuw een confrontatie met de stadgenoot, die woensdagavond in eigen huis de klus kan klaren tegen Manchester City na een doelpuntloos gelijkspel in de heenwedstrijd.

Atlético zal de eindstrijd op 28 mei in Milaan ingaan, zoals het al zijn duels dit seizoen speelde: onbevreesd. 'We zijn voor niemand bang, tegen wie we ook spelen', zei Griezmann. Maar eerst rest nog de titelstrijd in Spanje, waarin nog duels met Levante en Celta de Vigo wachten. 'We staan in de finale en dat zullen we zeker vieren. Maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven en eerst aan La Liga denken.'

Collega-aanvaller Fernando Torres kan echter niet wachten op de CL-finale. 'We hebben de kans om geschiedenis te schrijven.' Dat Atlético in München vooral doelman Oblak mocht danken, daar had de 32-jarige spits, aangever bij de 1-1, geen boodschap aan. 'Dit is volledig verdiend. We hebben de kampioenen van Nederland (PSV, red.), Spanje (Barcelona, red.) en Duitsland verslagen op weg naar de finale. We zijn weer iets dichter bij onze droom.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.