Griekse supportersperikelen houden aan: bekerduel gestaakt

De return in de kwartfinale van het bekertoernooi tussen AEK Athene en Olympiakos Piraeus is kort voor tijd gestaakt, waardoor het supportersgeweld in Griekenland aanhoudt. Franco Jara zette de bezoekers kort voor tijd op voorsprong, waarna het veld werd bestormd en er vuurwerk werd gegooid.

Nadat de heenwedstrijd op 11 februari was geëindigd in 1-1, bleef de return lang doelpuntloos en dus leek tweededivisionist AEK op weg naar de laatste vier. Olympiakos, waar Ibrahim Afellay al na elf minuten als invaller binnen de lijnen kwam, leek te stranden in de kwartfinale. Maar twee minuten voor tijd zorgde Jara voor vreugde bij de bezoekers.

Kort daarna werd de wedstrijd gestaakt, waardoor opnieuw harde maatregelen dreigen in Griekenland vanwege de aanhoudende problemen met supporters. Na rellen rond de topper tussen Panathinaikos en Olympiakos eind vorige maand werd de competitie stilgelegd, maar deze werd afgelopen weekend hervat zonder supporters. De minister van Sport liet woensdagavond al weten dat er ook komende speelronde geen fans welkom zijn.