Griekse regering legt Super League per direct stil

Reacties

De Griekse regering heeft de nationale voetbalcompetitie per direct stilgelegd. Dit als gevolg van het toenemende geweld in en rondom de stadions. Afgelopen weekend ging het weer flink mis bij de wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus (2-1).

Griekse regering legt Super League per direct stil

Dinsdag werd een speciale bestuursvergadering ingelast om alle toestanden te bespreken en maatregelen te treffen tegen de vele rellen rondom voetbalwedstrijden in Griekenland. Saillant genoeg eindigde ook dit overleg in een vechtpartij.

Giorgos Borovilos, voorzitter van de Griekse Super League, meldde woensdag dat de competitie nu voor onbepaalde tijd is opgeschort. De politiek pleit voor onder meer camerabewaking in de stadions en een nieuw in te voeren systeem om kaarten te kopen, voordat er verder gevoetbald kan worden.

Zondag bestormden supporters van Panathinaikos het veld na de derbywinst op Olympiakos, waar Ibrahim Afellay als invaller speeltijd kreeg. Er werden brandende fakkels het veld op geslingerd en stenen gegooid naar de politie. De competitie is dit seizoen al twee keer eerder stilgelegd wegens geweld. De bestrijding hiervan is een van de speerpunten van de nieuwe Griekse regering.

Bekijk hier al onze video's