Grieken rekenen zich niet rijk: 'Het blijft wel Ajax'

Reacties

AEK Athene mag donderdagavond in eigen stadion gaan proberen om de uitstekende start in de Europa League een vervolg te geven tegen Ajax. De Griekse pers ziet ook wel dat de Amsterdammers niet in hun beste vorm verkeren, maar blijven voorzichtig.

Grieken rekenen zich niet rijk: 'Het blijft wel Ajax'
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

'Chaos binnen en buiten het veld', beschrijft de op AEK gerichte krant Gazzetta de situatie bij de Nederlandse club met de Griekse naam. 'Ajax zit in zijn slechtste fase in jaren, maar het blijft Ajax en dus zal het in geen geval een makkie worden. Wat er sinds de 3-3 tegen Olympique Marseille gebeurde is schokkend', vindt de krant, die daarna de sportieve en bestuurlijke malaise in de Johan Cruijff Arena van de afgelopen twee weken aan het publiek voorschotelt.

Dagblad Sportday heeft de vermoedelijke opstelling van de thuisploeg. Zij gokken dat trainer Matías Almeyda, die alleen oud-AZ'er Levi Garcia moet missen, het in een 4-4-2 gaat proberen tegen het elftal van Maurice Steijn. De meest bekende namen in de beoogde basiself zijn die van Domagoj Vida, de Kroatische verdediger die bij Ajax-fans sinds 2011 weinig goed meer kan doen, en de in Naarden geboren buitenspeler Nordin Amrabat.

De Nederlandse aanvaller Tom van Weert ontbreekt hoe dan ook bij de thuisploeg. Hij speelde maandagavond nog wel in een competitiewedstrijd, maar is niet opgenomen in de Europese selectie.

Vermoedelijke opstelling AEK Athene: Stankovic, Sidibé, Mukudi, Vida, Hadjisafi, Amrabat, Jønsson, Pineda, Gacinovic, Araujo, Ponce.

Bekijk hier al onze video's
Meer AEK Athens
Meer over AEK Athens
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.