Griek Gekas bij Eintracht in spoor van Gerd Müller

Stiekem denkt de dertigjarige Theofanis Gekas deze dagen terug aan het seizoen 2006/07 toen hij met twintig goals namens VfL Bochum topscorer van de Bundesliga werd.

Griek Gekas bij Eintracht in spoor van Gerd Müller

In de huidige jaargang bezet de Griek als spits van Eintracht Frankfurt de eerste plaats in datzelfde klassement. Met elf goals na twaalf speelronden plus twee in het bekertoernooi is Gekas volledig opgebloeid.

Opmerkelijk is dat hij gemiddeld slechts twee doelpogingen per doelpunt nodig heeft. 'Niemand had verwacht dat hij de rol van diepe aanvaller bij ons zó goed zou invullen', prijst coach Michael Skibbe zijn Griekse aanvaller. 'Gekas is bepaalde momenten van de wedstrijd onzichtbaar, maar kan op de meest onverwachte momenten toeslaan.'

Diezelfde Skibbe was ook Gekas' coach in 2007/08 bij Bayer Leverkusen, de club waar de Griek gedurende tweeënhalf seizoenen weinig klaarspeelde. Daarop werd Gekas in 2009 en 2010 verhuurd aan de Engelse club Portsmouth en aan Hertha BSC.

Duitse media trokken onlangs zelfs vergelijkingen met Gerd Müller. De legendarische Bayern-Bomber scoorde in zijn topseizoen 1971/72 liefst veertig keer, hoewel hij na twaalf speelronden pas acht treffers op zijn naam had.

Gekas treedt zaterdagmiddag met Eintracht Frankfurt in eigen huis aan tegen 1899 Hoffenheim. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's