Greuther Fürth zet zinnen op komst AZ-reserve Van Overeem

Reacties

Joris van Overeem kan zijn carrière vervolgen in de 2. Bundesliga. Greuther Fürth, dat twaalfde staat, heeft zich bij AZ gemeld voor de middenvelder. Dat bevestigen bronnen aan Voetbal International.

Greuther Fürth zet zinnen op komst AZ-reserve Van Overeem

De 22-jarige Van Overeem moet het dit seizoen doen met een rol als invaller bij AZ. De aanvallende middenvelder was vorig seizoen als basiskracht nog een belangrijke pion in het elftal van trainer John van den Brom en verdiende daarmee een nieuw contract, maar inmiddels staan Mats Seuntjens en Ben Rienstra hoger in de pikorde dan de speler uit de eigen jeugdopleiding.

Dat leidde eerder dit seizoen al tot onvrede bij Van Overeem, die in een interview aangaf moeite te hebben met zijn plek op de bank. Van den Brom besloot de technicus daarom enige tijd terug te zetten naar de beloften, maar haalde hem ook al snel weer terug bij het eerste elftal.

Greuther Fürth wil Van Overeem graag verlossen van zijn reserverol in Alkmaar. De Duitse club heeft zich officieel gemeld bij AZ, maar sprak nog niet met de voormalig jeugdinternational zelf. Van Overeem, die op huurbasis naar Duitsland kan verkassen, was dit seizoen in elf optredens in de Eredivisie goed voor drie assists. Zijn contract loopt bij AZ door tot medio 2020. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.