Gretige Messi op recordjacht tegen Ajax en Real Madrid

Reacties

Dat Lionel Messi topscorer aller tijden gaat worden in de Primera División is voor iedereen wel duidelijk. De vraag is wanneer de aanvaller van Barcelona het record van Telmo Zarra verbetert

Gretige Messi op recordjacht tegen Ajax en Real Madrid

'Messi beleeft een geweldig seizoen. Tegen Eibar voorkwam de doelman met geweldige reddingen meer doelpunten van hem', aldus Barcelona-president Josep Maria Bartomeu tegenover AS. 'Messi pakt het record, dat is zeker. En het zal in de toekomst lastig worden zijn record af te pakken.'

Dankzij zijn doelpunt tegen Eibar (3-0 zege) staat de Argentijn nu op 250 treffers in de Primera División. De in 2006 overleden Zarra maakte tussen 1940 en 1955 in 277 competitieduels 251 doelpunten namens Athletic de Bilbao. Dat record kan hij zaterdag tijdens El Clásico kwijtraken. Een pijnlijk moment. Messi als Spaans topscorer aller tijden, en dat in Madrid.

Wissel
En dat Messi jaagt op het oude record is wel duidelijk. Afgelopen zaterdag wilde trainer Luis Enrique de kleine Argentijn een kwartier voor tijd naar de kant halen voor Munir El Haddadi. Het stond op dat moment 3-0 in het voordeel van de Catalanen, maar de honger was nog niet gestild. Messi wilde dolgraag zijn tweede van de avond maken.

Zover kwam het niet. Zowel de wissel van Messi als zijn tweede treffer bleef uit. De Argentijnse smaakmaker negeerde zijn coach opzichtig, waarop Luis Enrique besloot om Neymar te wisselen in plaats van Messi.

Champions League
Ook is Messi in de race om topscorer aller tijden in de Champions League te worden. Voormalig Real Madrid-aanvaller Raúl bezet op dit moment de eerste plaats met 71 treffers. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) volgt met 69 goals, terwijl Messi op 68 doelpunten staat. De Argentijn komt als eerste van de twee weer in actie.

Dinsdagavond neemt Ajax het in Groep F van de Champions League op tegen Barcelona. De Amsterdammers speelden gelijk tegen APOEL Nicosia en Paris Saint-Germain (beiden 1-1). Barcelona pakte tot dusver één punt meer. De club uit Cyprus werd verslagen met 1-0, terwijl PSG thuis met 3-2 te sterk was voor de Catalanen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.