Gretige Heitinga neemt alleen genoegen met landstitel

Reacties

John Heitinga is naar Amsterdam gekomen om kampioen te worden. De sterke verdediger bereidt zich met Ajax in Oostenrijk voor op het naderende seizoen.

Gretige Heitinga neemt alleen genoegen met landstitel

Na zeven seizoenen is de verdediger naar eigen zeggen weer thuis. De aanwinst moet de nodige routine aan de onervaren selectie van De Boer toevoegen. 'Ik denk dat ik weet wat verwacht wordt in de topsport. Zowel binnen als buiten de kleedkamer probeer ik te helpen', vertelt Heitinga op de clubwebsite.

Met zijn 31 jaar neemt Heitinga automatisch een leidersrol op zich in de jonge spelersgroep. 'Het is een getalenteerde groep, met veel talentvolle spelers die graag hard werken. Als je de onbevangenheid en gretigheid van die jongens ziet, dan is het alsof je terugkijkt in de tijd. Dat is mooi, daar geniet ik van', aldus de centrumverdediger.

De 87-voudige international maakt een gretige indruk in het Oostenrijkse Neustift. De ervaren clubman geeft het goede voorbeeld en loopt voorop tijdens trainingsoefeningen. Heitinga lijkt te moeten gaan voor de positie van linker centrale verdediger, naast Joel Veltman. Op de trainingen vormt hij als rechter centrumverdediger een koppel met Jairo Riedewald.

De verwachtingen in de Nederlandse hoofdstad zijn traditioneel hoog. De Amsterdammer nemen met niets minder genoegen dan het kampioenschap. De Ajacied is vastberaden: 'Als de competitie gaat beginnen, moeten we er direct staan. Het gaat maar om één ding: aan het eind van het seizoen met de schaal in de handen staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.