Gretige Giggs richt pijlen na duizendste duel op FA Cup

Hoewel Ryan Giggs er na het FA Cup-duel van zaterdagavond tegen Fulham exact duizend officiële wedstrijden voor Manchester United en verschillende nationale teams op heeft zitten, is de 39-jarige veteraan erop gebrand om het bekertoernooi dit seizoen te winnen.

Gretige Giggs richt pijlen na duizendste duel op FA Cup

'De FA Cup betekent veel voor ons', vertelde Giggs na afloop van de zege op Fulham. 'We hebben het de laatste acht á negen jaar niet zo goed gedaan als we wilden. Zeker gezien de clubhistorie zouden we regelmatig de finale moeten halen. Hopelijk lukt dat dit jaar', aldus Giggs, die met een benutte penalty zelf de score opende.

Scoren in je duizendste wedstrijd, het zal weinig andere voetballers gegeven zijn. Het was alweer het 180ste doelpunt in de carrière van Giggs, die inmiddels aan zijn 23ste seizoen bij United bezig is. Voor The Red Devils kwam hij inmiddels al 927 keer in actie. In dienst van verschillende vertegenwoordigende landenteams van Wales en Groot-Brittannië stond Giggs bovendien ook nog 73 keer binnen de lijnen (zie onderstaande graphic).

In die duizend wedstrijden reeg Giggs de prijzen aaneen. Behalve de Champions League-zeges van 1999 en 2008 werd de Welshman twaalf keer landskampioen, won hij negen keer het Charity Shield, drie keer de League Cup en vier keer de FA Cup. De laatste keer dat Giggs en consorten met de FA Cup in zijn handen stonden dateert echter alweer van 2003/04.

Daarom vindt ook Sir Alex Ferguson, die dit seizoen al zijn duizendste wedstrijd als manager van United meemaakte, dat het weer tijd worden om het bekertoernooi met United te winnen. 'We begonnen met een sterk elftal want we willen dit jaar geen uitglijder maken. De FA Cup is dit seizoen een belangrijke prijs voor ons, want we hebben hem al bijna tien jaar niet gewonnen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen