Gretige Dost jaagt op Robben: 'Ik wil hoe dan ook scoren'

Reacties

Bas Dost is met VfL Wolfsburg verzekerd van Champions League-voetbal, speelt eind deze maand de finale om de Duitse beker, maar de spits jaagt ook op persoonlijke succes.

Gretige Dost jaagt op Robben: 'Ik wil hoe dan ook scoren'

Met zestien treffers bezet Dost op dit moment de derde plaats in het topscorersklassement. Nummer twee Arjen Robben scoorde één keer meer, maar komt niet meer in actie namens Bayern München, terwijl de lijstaanvoerder Alexander Meier (Eintracht Frankfurt, eveneens geblesseerd) negentien keer trefzeker was.

Een productieve zaterdagmiddag bij 1. FC Köln zou dus wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. De Nederlander is zelf in ieder geval heel gretig. 'Ik wil de laatste wedstrijd hoe dan ook een doelpunt maken', zegt Dost in gesprek met Kicker. Overigens scoorde Dost dit seizoen al eens vier keer in een competitieduel. Op bezoek bij Bayer Leverkusen was hij de grote man tijdens een spectaculaire overwinning (4-5).

Na een sensationele start in 2015, waarin hij elf doelpunten produceerde in twee maanden, kende Dost ook een mindere fase zonder treffers. In de laatste drie competitieduels maakte hij evenveel treffers, waardoor in ieder geval de tweede plaats van de geblesseerde Robben niet ondenkbaar is. Eerder dit seizoen was de kersverse Oranje-international al een keer trefzeker tegen 1. FC Köln (2-1 overwinning).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.