Gretig Palermo speelt Internazionale naar nederlaag

Een zeer gretig Palermo heeft Internazionale in eigen huis na een prachtige wedstrijd met 4-3 verslagen. Grote uitblinker was Fabrizio Miccoli die twee keer scoorde en een assist gaf.

Grootste verrassing was dat Wesley Sneijder de wedstrijd op de bank begon. Internazionale-coach Gian Piero Gasperini ziet in de Utrechter meer een aanvaller en in zijn 3-4-3 systeem kregen in die linie Diego Forlán, Diego Milito en Mauro Zárate de voorkeur. Ook Luc Castaignos zat op de Milanese bank.

Of het kwam door het ontbreken van Sneijder of niet blijft ongewis maar feit was wel dat Palermo de lakens uitdeelde. De thuisploeg nam het initiatief fors in handen en had continu dreiging. Met name Miccoli was een ware plaaggeest voor de Inter-defensie.

Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Terwijl Sneijder zich na een half uur al warm liep, bracht Dejan Stankovic hard een afgeslagen bal terug in het Palermo-strafschopgebied. Milito stond precies op de juiste plek en tikte met een rappe voetbeweging de bal tegen de touwen. Het was de eerste bal die de Argentijnse spits goed raakte.

Sneijder kwam evenzogoed in het veld, voor de zeer matig spelende Zárate, en begon direct met het strooien van passjes. Het kon niet voorkomen dat Palermo kort na rust op gelijke hoogte kwam. Een perfecte pass van oud-NEC'er Edgar Barreto lanceerde Miccoli die overtuigend afrondde.

Niet lang daarna nam Inter alweer de voorsprong. Milito benutte een strafschop nadat Walter Samuel, die de hele wedstrijd op zoek was naar een rode kaart maar deze vreemdgenoeg niet kreeg, vastgehouden was in het Palermo-strafschopgebied. Het bracht geen rust bij de bezoekers.

Het met energie smijtende Palermo kwam ook al rap weer op gelijke hoogte. Abel Hernández was het eindpunt van een oogstrelende combinatie waar de techniek, klasse en onzelfzuchtigheid vanaf droop. Hoewel Palermo de inspanningen leek te bekopen, nam het via Miccoli een 3-2 voorsprong. De aanvoerder had doelman Júlio César al verschillende keren getest met vrije trappen maar had nu succes met een vlammende pegel uit een spelhervatting.

Kort voor tijd deelde Mauricio Ricardo Pinilla een nieuwe tik uit aan de titelpretendent. Met een verwoestende pegel knalde de invaller Palermo naar een 4-2 voorsprong. In de blessuretijd deed aankoop Diego Forlán, na een weergaloze pass van Sneijder, nog wat terug maar die treffer kon een nederlaag in de seizoensouverture niet voorkomen. Foto: VI Images