Grêmio krijgt 22 jaar na 'Ajax' herkansing in strijd om wereldbeker

Reacties

Grêmio heeft in de nacht van woensdag op donderdag beslag gelegd op de eindzege in het toernooi om de Copa Libertadores. De club uit Porto Alegre won met 1-2 bij het Argentijnse Lanús nadat het in de heenwedstrijd van vorige week al met 1-0 zegevierde.

Grêmio krijgt 22 jaar na 'Ajax' herkansing in strijd om wereldbeker

Halverwege zat Grêmio al op rozen. Dankzij goals van Fernandinho en Luan zochten de Brazilianen de kleedkamer op met een 0-2 voorsprong. De benutte strafschop van José Gustavo Sand in de 72ste minuut was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor Lanús. Vlak voor tijd werd Grêmio nog tot tien man gereduceerd door een rode kaart van Ramiro.

Door de triomf mag Grêmio zich opmaken voor het WK voor clubteams van komende maand in de Verenigde Arabische Emiraten. De Brazilianen zijn al zeker van de halve finale, waarin ze op het Mexicaanse Pachuca of het Marokkaanse Wydad Casablanca zullen stuiten.

Eerder won Grêmio in 1983 en 1995 het toernooi om de Copa Libertadores. In november van dat laatste jaar verloor de club uit Porto Alegre in de strijd om de wereldbeker na een strafschoppenserie van Ajax. De reguliere speeltijd had geen treffers opgeleverd.

Formeel ging het destijds om de Intercontinental Cup met alleen een duel tussen de Copa Libertadores- en Champions League-winnaar. De FIFA besloot onlangs dat deze winnaars met terugwerkende kracht ook wereldkampioen mogen worden genoemd.

De fraaie 0-2 van Grêmio:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.