Greene debuteert mogelijk zaterdag voor Vitesse

Serginho Greene speelt tot het einde van het seizoen voor Vitesse. De clubloze verdediger trainde al eerder mee bij de club uit Arnhem.

Greene debuteert mogelijk zaterdag voor Vitesse

'Ik ben heel blij dat het toch nog is gelukt met Vitesse, want ik heb het hier prima naar mijn zin', zegt Greene op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Nu hoop ik zo snel mogelijk te gaan spelen. Ik train al langer mee, dus ik hoef niet te wennen aan mijn medespelers of het systeem én ik ben fit. Maar uiteraard bepaalt de trainer of ik zaterdag al bij de selectie zit.'

Greene kreeg afgelopen zomer geen nieuw contract van Feyenoord. De 27-jarige verdediger was op proef bij Catania en Olympique Nice en hield ook tijdelijk zijn conditie op peil bij Vitesse. 'Het was toen niet direct de bedoeling dat hij bij ons onder contract zou komen', verklaart technisch directeur Marc van Hintum.

'Tijdens de trainingen is gebleken dat hij van meerwaarde is', vervolgt Van Hintum. 'Trainer Theo Bos gaf al eerder aan dat hij Greene om die reden graag bij zijn selectie zou willen voegen. Dat was tot vorige week geen optie. Inmiddels is er wel een opening en kunnen we Greene alsnog contracteren.'

De komst van een extra verdediger is geen overbodige luxe voor Vitesse. De Arnhemse club kreeg in twaalf duels in de Eredivisie 21 tegendoelpunten. Coach Bos wisselde in zijn defensie al diverse keren van samenstelling. Vitesse speelt zaterdag thuis tegen VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen