Grealish kiest ondanks Ierse afkomst voor Engeland

Reacties

Jack Grealish heeft ervoor gekozen de Engelse nationale ploeg te vertegenwoordigen in plaats van die van Ierland. Het twintigjarige talent van Aston Villa lijkt daarmee de weg vrij te maken voor zijn debuut in de selectie van bondscoach Roy Hodgson.

Grealish kiest ondanks Ierse afkomst voor Engeland

Grealish kwam tot dusverre uit voor diverse Ierse jeugdelftallen, maar weigerde in juni een uitnodiging voor het A-elftal toen bondscoach Martin O'Neill hem wilde oproepen voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland. Hodgson achtte het kort na die beslissing niet verstandig om de twintigjarige linksbuiten toen al bij zijn keurkorps te halen, zoals hij eigenlijk van plan was.

Vier maanden later lijkt Grealish alsnog zijn debuut te kunnen maken in de EK-kwalificatieduels die het al geplaatste Engeland afwerkt met Estland en Litouwen. 'Het was geen gemakkelijke beslissing, omdat Ierland in mijn familie een speciale plaats inneemt, maar ik heb er voor gekozen om mijn geboorteland te vertegenwoordigen', zei de in Birmingham geboren Grealish in een statement.

Volgens de BBC heeft Grealish, die drie Ierse grootouders heeft en dit seizoen in vier Premier League-optredens goed was voor één doelpunt, van Hodgson al te horen gekregen dat hij in de plannen voor het EK 2016 voorkomt. De aankomende twee interlands in oktober vormen voor The Three Lions gezien het begin deze maand veroverde ticket feitelijk al de start van de voorbereiding op dat toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.