Graziano Pellè in 2015 de anti-Dost

Reacties

Graziano Pellè heeft de reputatie van superspits verruild voor die van zorgenkind. Zonder de doelpunten van de ex-Feyenoorder is Southampton kansloos in de strijd om Champions League-voetbal.

Graziano Pellè in 2015 de anti-Dost

In zijn eerste maanden in Engeland leefde Pellè van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het regende doelpunten van Italiaanse makelij aan de Engelse zuidkust, waardoor de aanvaller werd uitgeroepen tot Speler van de Maand september én debuteerde in de Italiaanse nationale ploeg. Zoals het een spits in bloedvorm betaamt, was Pellè in zijn eerste interland direct trefzeker. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd op en tegen Malta maakte hij de enige en dus winnende goal. Pellè kende daarmee een half jaar dat in een jongensboek niet had misstaan.

In 2015 brak echter de droogte aan. In de elf wedstrijden die hij sinds de jaarwisseling speelde, maakte de spits pas één doelpunt. Pellè ondervond maar weer eens hoe vergankelijk roem is. Waar hij in de eerste helft van dit seizoen werd uitgeroepen tot wonderspits, raakte hij die status in het nieuwe jaar kwijt aan een zekere Bas Dost uit Deventer.

Ronald Koeman zal Graziano Pellè niet snel passeren, maar de Italiaan heeft de afgelopen weken veel krediet verspeeld.
Ronald Koeman zal Graziano Pellè niet snel passeren, maar de Italiaan heeft de afgelopen weken veel krediet verspeeld.

Zelfs voor Ronald Koeman is Pellè niet meer heilig. De manager uitte de voorbije weken een paar keer kritiek op zijn aankoop, al lijkt het uitgesloten dat hij hem vanavond in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace (aftrap 20.45 uur) op de bank zal posteren. Deels vanwege een gebrek aan echte concurrentie, maar ook omdat het zelfvertrouwen van Pellè dan opnieuw een deuk zou oplopen.

Mede door de dip van Pellè beleeft Southampton een vrije val op de ranglijst. The Saints staan zesde en móéten vanavond van Palace winnen om de topvier in het zicht te houden. Koeman heeft zijn Italiaanse protegé nu harder nodig dan ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.