Grappig misverstand motiveert Endrick tot twee wereldgoals

Palmeiras heeft deze week uitermate goede zaken gedaan in de Braziliaanse competitie. De ploeg uit São Paulo keek bij rust tegen een 3-0 achterstand aan in de topper tegen Botafogo toen kindsterretje Endrick nog een paar versnellingen vond.

Botafogo
Botafogo
3 - 4
Palmeiras
Palmeiras

Endrick bracht een paar minuten na rust de spanning terug in de wedstrijd met een knappe solo vanaf een meter of veertig, maar het leek voor niets. Pas zes minuten voor tijd kwam de zeventienjarige aanvaller, die volgend jaar naar Real Madrid verkast, nog eens tot scoren. Het was een wonderdoelpunt, dat wel. Endrick fopte de verdedigers met een schijntrap, controleerde de bal vervolgens met zijn knie om daarna verwoestend uit te halen.

Het werd nog gekker, want Palmeiras putte moed uit die goals en scoorde prompt nog twee keer, goed voor de drie punten. Botafogo-eigenaar John Textor, ook bekend als aandeelhouder in onder meer Olympique Lyon, Crystal Palace en RWDM, kon de nederlaag niet verkroppen en sprak na afloop van corruptie bij de Braziliaanse bond.

Endrick legde uit waar zijn motivatie vandaan kwam. 'Botafogo heeft alles in huis om kampioen te worden, maar wij zullen nooit stoppen met jagen. Toen wij ons opwarmden, riepen hun supporters dat ze kampioen zouden worden. Dat wilde ik ze betaald zetten', aldus de zeventienjarige Endrick. Het grappige aan de situatie: het berust volgens de Braziliaanse krant Globo op een groot misverstand.

Er werd inderdaad iets over kampioenen geroepen, maar dat deed het publiek van Botafogo naar een paar sporters die voor aanvang van de wedstrijd gehuldigd werden voor het behalen van medailles op de Pan-Amerikaanse Spelen die momenteel gaande zijn. Zodoende lijkt Endrick zijn motivatie te hebben ontleend aan een verkeerde interpretatie.

Met nog acht wedstrijden te gaan heeft Botafogo als koploper drie punten voorsprong op Palmeiras, dat bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft. Bragantino, uit de Red Bull-familie, heeft vier punten achterstand bij een gelijk aantal wedstrijden. Door dit resultaat is de competitie dus nog uiterst spannend.