Grappende Hodgson wekt woede San Marino

Reacties

Een denigrerende opmerking van Roy Hodgson is slecht gevallen in San Marino. De bondscoach van Engeland wordt een gebrek aan respect verweten.

Grappende Hodgson wekt woede San Marino

Engeland neemt het zaterdag in de EK-kwalificatiereeks op tegen San Marino, dat al sinds 28 april 2004 (1-0 tegen Liechtenstein) op een interlandzege wacht. Met dat feit in zijn achterhoofd stelde Hodgson dat hij in plaats van voetballers net zo goed cricketers had kunnen oproepen, omdat zij de klus tegen het dwergstaatje ook wel zouden klaren.

San Marino neemt Hodgson die opmerking bijzonder kwalijk. 'Wij verdienen respect', aldus bondscoach Pierangelo Manzaroli. 'Natuurlijk zijn wij een stuk minder dan Engeland, maar ik vind dat hij te ver is gegaan met zijn uitspraken. Hij was te hard over ons.'

Prioriteit
Het laatste doelpunt van San Marino dateert van 10 september 2013 (5-1 nederlaag tegen Polen), maar scoren tegen Engeland is voor Manzaroli geen prioriteit. 'Laten we maar zorgen dat we onze zaakjes verdedigend op orde hebben', zei hij. 'Dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat klasseverschil tussen beide landen niet te veel wordt uitgedrukt in de score.'

Met een 193ste plaats op de Wereldranglijst is San Marino het op één na slechtste UEFA-lid; alleen Andorra (202) is nog zwakker. San Marino, dat volledig omsloten wordt door Italië, telt 32 duizend inwoners en is naar eigen zeggen de oudste soevereine natie ter wereld.

San Marino won nog nooit een kwalificatieduel. Wel is Davide Gualtieri de snelste doelpuntenmaker ooit in een WK-kwalificatiewedstrijd. Op 17 november 1993 profiteerde hij na 8,3 seconden van een slechte terugspeelbal van Stuart Pearce tegen... Engeland. Het werd uiteindelijk wel 1-7.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.