Granada figurant op recordavond van Barcelona

Barcelona heeft ten koste van Granada afgerekend met de ontluikende kritiek. Neymar en Lionel Messi gaven de Catalanen weer kleur op het gezicht.

Na het midweekse doelpuntloze gelijkspel tegen Málaga was er kritiek op Barça-trainer Luis Enrique. Er mocht dan weer geen treffer zijn geïncasseerd, er was tegelijkertijd ook geen enkele poging op doel te noteren geweest.

Zaterdag rekende Barcelona af met die criticasters. Het ging ten koste van Granada. De ploeg van Joaquín Caparrós dook weliswaar enkele keren gevaarlijk op voor keeper Claudio Bravo – onder anderen Youssef El Arabi raakte de lat – maar na 45 minuten was de hoop op een positief resultaat al verkeken.

Nadat Munir El Haddad erin was geslaagd een meter voor een leeg doel de bal naast te schieten, brak Neymar halverwege de eerste helft de ban in Camp Nou. Aan de 1-0 ging een verkeerde breedtepass van Granada vooraf.

Het bleek de voorbode van meer leed voor de gasten. Ivan Rakitic, op aangeven van Lionel Messi, en Neymar maakten van Granada al bij rust een kansloze ploeg. In de tweede helft ging Barcelona door, waarbij de Argentijnse aanvaller zich onderscheidde.

Niet alleen was zijn rake kopbal na ruim een uur de 4-0 voor Barcelona, maar het was ook zijn vierhonderdste treffer in zijn profloopbaan. Niet veel later nam hij weer de rol van aangever aan, met Neymar als de man die profiteerde. In de 82ste minuut tekende hij voor het sluitstuk: 6-0.

Barcelona evenaarde bovendien met zijn zesde wedstrijd vanaf de start zonder tegengoal een clubrecord uit 1977. Bravo kan ook Pedro María Artola van de troon stoten als hij de volgende wedstrijd nog dertig minuten zijn doel schoonhoudt. 37 jaar geleden bleef Artola 560 minuten een doelpunt bespaard.