Gözübüyük twee weken niet in actie

Reacties

De KNVB en Serdar Gözübüyük hebben in onderling overleg besloten de arbiter de komende twee weken niet in te zetten. Dit besluit is genomen om hem even uit de schijnwerpers te houden.

Gözübüyük twee weken niet in actie

Vandaag begint de rechtszaak, die uit tien zittingsdagen zal bestaan, rond Rooie Paul. De naam van de scheidsrechter valt in deze matchfixingzaak. De KNVB benadrukt dat Gözübüyük niet veroordeeld wordt aangezien er geen bewijzen zijn dat hij daadwerkelijk een rol in de affaire speelt. 'We menen dat het beter is dat hij even in de luwte blijft', luidt de toelichting vanuit Zeist.

Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant met een artikel over de Haarlemse scheidsrechter en vermeende matchfixing. Opmerkelijk genoeg besloot de KNVB niet om de scheidsrechter die avond van de kampioenswedstrijd van PSV tegen SC Heerenveen te halen.

'Uiteraard hebben we het er vanwege de publicatie in de Volkskrant wel met hem over gehad, maar hij en wij hadden er vertrouwen in', stelt de KNVB. 'Hij is een sportman, professional en was gefocust. Daarom en omdat zijn integriteit bij ons niet ter discussie staat, stond hij gewoon op het veld bij PSV-SC Heerenveen.'

De arbiter mist door de maatregel feitelijk maar één competitieronde. De week erna staat de bekerfinale op het programma. Tijdens de laatste twee competitieronden zal Gözübüyük weer worden aangewezen om een duel te leiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.